Kitűntetések és elismerések

2018.03.03. 08:35

A magyar ápolói hivatás képviselőit ünnepelték Ajkán

Az ápolók napját régóta ünneplik világszerte, de a magyar ápolók napját négy éve, amióta a Magyar Országgyűlés 2014. – ben a február 19-ét, Kossuth Zsuzsannának - Kossuth Lajos legfiatalabb húgának - születésnapja emlékére a magyar ápolók napjává nyilvánította.

Rednágel Zsuzsanna

Az ápolókat ünnepelték Ajkán Fotó: Rednágel Zsuzsanna

„Ha egy embert megmentesz, akkor hős vagy, ha százat ápoló” – ez volt a mottója annak a kis videó filmnek, amivel az Ajkai Magyar Imre Kórházban a Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett ünnepséget megnyitották.

Az ápolókat ünnepelték Ajkán Fotó: Rednágel Zsuzsanna

Az ünnepségen Nagy Zoltán főigazgató köszöntötte az intézetben dolgozó ápolókat és az egészségügyi szakdolgozókat. Beszédében kiemelte, hogy ezen a napon azokat ünneplik, akik a beteg ember megsegítésére felesküdve végzik munkájukat, akik nélkül nincs gyógyítás, és nincs egészségügy. Elmondta, hogy az egészségügyi szakdolgozók munkája iránti tiszteletüket fejezik ki azáltal, hogy Kossuth Zsuzsanna munkásságára emlékezve az ápolói hivatást gyakorlók megbecsülésének jeleként a Magyar Ápolók Napját megünneplik.

Hozzátette, jól ellátni az ápolási feladatot csak jó kollegiális környezetben, jó általános feltételek biztosítása mellett lehet. Ezt a célt szolgálják az utóbbi időben megvalósult fejlesztések is- emelte ki a főigazgató.

Ezt követően Sümegi Józsefné ápolási igazgató felidézte Kossuth Zsuzsanna munkásságát, akinek önfeláldozó és emberséges cselekedete alapköve volt a hazai ápolás fejlődésének. Megköszönte a kórház valamennyi ápolójának és szakdolgozójának, hogy a mindennapi nehézségeik ellenére is tették a dolgukat, hűségesek maradtak hivatásukhoz, munkahelyükhöz, hiszen az életük beépült a kórház működésébe, életébe.

A köszöntőket követően a kórház Intenzív osztályának ápolói szakmai tudományos előadásokon keresztül mutatták be mit jelent állandó életveszély közvetlen közelében dolgozni és ápolni.

Ezt követően Nagy Zoltán főigazgató és Sümegi Józsefné ápolási igazgató „Kossuth Zsuzsanna díjat ”,- ezüst emlékérmet és elismerő oklevelet adott át Mikó Lászlóné intenzív szakápolónak, Gazsóné Palkovics Erika diplomás ápolónak, Bende Valéria aneszteziológiai szakasszisztensnek.

A Veszprém Megyei Önkormányzat által adományozott kitüntetést, kiváló szakmai munkájuk elismeréseként a Transzfuziológiai osztály kollektívájának, Fenyvesi Zoltán a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke adta át.

A kitüntetetteknek elismerését fejezte ki Kurucz Katalin a MESZK Veszprém megyei területi szervezetének elnöke is.

Az ünnepségen Mátyus Barbara dietetikus dalait hallgathatták meg a résztvevők és megcsodálhatták a kórház tehetséges szakdolgozóinak Gombosi Marianna műtős szakasszisztens és Mód Ildikó vezető asszisztens amatőr festők képeiből összeállított kiállítást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában