Hiánypótló a tevékenységük

2018.05.18. 07:00

A hatékony munkát végző tanodákra hívják fel a figyelmet

 Az országos Tanodák éjszakája rendezvényhez kapcsolódva tartottak főzéssel, vetélkedővel színesített programot a May Lasho Trajo Tanodában.

Leitner Vera

A jelenlévők öt csapatot alakítottak ki az Activity-vetélkedőre Fotó: May Lasho Trajo Tanoda

Országszerte május 11-én szervezték meg a délutáni óráktól sok helyen egészen az éjszakába nyúló Tanodák éjszakája elnevezésű, idén negyedik alkalommal megrendezett országos figyelemfelkeltő akciót. Az alulról indu-ló kezdeményezésben idén is a Magyarország hátrányos helyzetű régióiban, településein, városrészein működő tanodák vettek részt, a program célja, hogy a kívülállók betekintést nyerhessenek a hátrányos helyzetű gyerekek örömeibe, kihívásaiba, a tanodák tevékenységébe.

A megmozdulás apropója, hogy Magyarországon rengeteg kisgyermek és fiatal él a szegénységi küszöb alatt, mely problémára csak részben vagy egyáltalán nem érkezik megfelelő válasz a szociális háló, illet- ve az oktatási rendszer felől. A szociálpedagógiai munkát végző tanodák folyamatosan dolgoznak a társadalmi presztízs és a kiszámítható támogatás eléréséért. Működésük a helyi adottságokhoz rugalmasan alkalmazkodó szakmai segítséget jelent a mélyszegénységben élő, iskolából lemorzsolódó, reményvesztett gyermekek és családjuk számára. Az eseményt országos szinten az Egyházi Szociálpedagógiai Hálózat tagszervezetei fogták össze és szervezték meg, résztvevők pedig az ország egész területéről csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A jelenlévők öt csapatot alakítottak ki az Activity-vetélkedőre Fotó: May Lasho Trajo Tanoda

A Berhidán 17 órától 21 óráig megszervezett programon a May Lasho Trajo Tanodában tanuló gyermekek és családtagjaik vettek részt; a gyermekek szülei együtt főztek vacsorát az összegyűltek számára, míg a jelenlévők öt csapatot alakítottak ki, és Activity-vetélkedő kezdődött. A verseny után két szülő táncos bemutatót tartott a gyerekeknek, majd a kisebbek is megmutathatták tánctudásukat.

A programot jó hangulatú, kötetlen beszélgetés kísérte, s jutott idő közös tanulásra, szórakozásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában