segítő konvoj

2018.05.15. 14:00

Adományt vittek a motorosok a gyulafirátóti balesetben lebénult Nikinek

Az egész országból szerveződött motoros konvoj kereste fel a hétvégén Foki Nikolettet és családját Csornán.

Kovács Erika

A Foki család nagyon örült a motorosok látogatásának Fotó: Foki Gabriella

A szemközti sávból nekik csapódott egy autó

A lány két éve utasként egy motoros balesetnél nyaktól lebénult, a motort vezető fiatal nő a helyszínen meghalt. A szemközti sávból nekik csapódott egy autó Gyulafirátótnál.

A Foki család nagyon örült a motorosok látogatásának Fotó: Foki Gabriella

A hétvégi utat a Csapó Zoltán vezette Motoros Érdekvédelmi Egyesület, valamint a közösségi portákon szerveződött Kawasaki „Z” csoport szervezte meg azzal a céllal, hogy adományaikkal segítsék a lány gyógykezelését. Zoltán a látogatás kapcsán elmondta, mélységesen megérintette őket a látvány, ahogy Niki sérülései miatt az elektromos székben mozdulatlanul ült.

Az utcán megnézte a motorokat

A lány és szülei szívesen fogadták a motorosokat, örültek a vendégeknek, úgy fogalmaztak, minden látogatás, illetve segítség nagyon sokat jelent nekik, ugyanis még elérhetetlen számukra Niki külföldi gyógykezelése, ami bizonyosan sokat javíthatna állapotán. A lány a hétvégén arra is vállalkozott, hogy a házuk előtti rámpán át szülei segítségével kiment székével a szobából, és az utcán megnézte a motorokat.

–Niki sokkal erősebb ember, mint én. Társaimmal együtt minden elismerésünk a lányé és szüleié. Történetük megerősített abban, hogy a motoros érdekvédelem élén továbbra is többek között azért dolgozzam, hogy kedvező irányba változzon a közlekedési kultúra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában