köszöntötték az idén 18 éveseket is

2018.05.29. 07:00

Kitüntetések a badacsonytomaji városnapon

A városnap célja mindenkinek más. A gyerekeknek a játék, a felnőtteknek az összetartozás ünnepe is.

Tóth B. Zsuzsa

A hagyományok szerint a városnapon külön köszöntötték a 18 éveseket Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ezekkel a szavakkal köszöntötte az ünneplőket a 14. városnapon Krisztin N. László polgármester. – 2004 óta, a várossá avatás óta tartunk városnapot, örülök, hogy sokan évek óta eljönnek az ünnepre. Lennie kell az évben legalább egy napnak, amikor felhőtlenül együtt lehetünk, belenézhetünk a másik szemébe, és azt mondhatjuk, hogy ne haragudj.

A hagyományok szerint a városnapon külön köszöntötték a 18 éveseket Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– A városnap ezt a célt is szolgálja, valamint a szórakozás, a tánc az ének ünnepe. Amikor egy városnapon részt veszünk, áldozunk a város oltárán. Eljövünk, mert szeretjük mindazt, amit úgy hívnak, hogy Badacsonytomaj. A magyar ember két esetben vigad: ha öröme van, és ha bánata. Úgy érzem, településünknek az örömre van több oka, hiszen közel kétmilliárd forint fejlesztési forrást szereztünk, amelynek elköltése már megkezdődött. A város adóerő-képessége másfél év alatt a duplájára nőtt. Fejlődnek a vállalkozásaink, szervezeteink, cégeink, sikeresek a gyermekeink, tehetségesek a fiataljaink – mondta Krisztin N. László polgármester, és a képviselő-testület tagjaival közösen köszöntötte a helyi sportegyesületet, amely idén a megyei másodosztályban első helyet szerzett. A Borbély családi pincészet vehette át a Badacsony Város Bora kitüntetést 2015-ös kéknyelű boráért, a Pro Urbe-emlékérmet a Badacsonyi Vinum Vulcanum Borlovagrend érdemelte ki. Az ünnepségen a hagyományokhoz híven köszöntötték a 18 éveseket is.

A hagyományos városnapot és gyermeknapot a sportpályánál kispályás labdarúgó-mérkőzések nyitották, a gyerekeket kézműves játszóház, légvár, fanyűvő játékpark, zenés meseprogram várta. Dél-után felléptek a város amatőr művészeti csoportjai, az óvodások, iskolások szerepeltek, ropta az Ezüst Kűkapu Tánc-együttes. Fellépett Hevesi Tamás, majd Dj. Dorian Náksi Attilával gondoskodott a jó hangulatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában