a tűzvédelem volt a téma

2018.05.13. 15:00

Mindennapi hősök a vásznon – jutalmazták a veszprémi alkotói pályázat legjobbjait

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának veszprémi eredményét pénteken hirdették ki a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, mondta el Helt Ákos hadnagy, az igazgatóság szóvivője.

Kovács Erika

Szülők, ismerősök is megtekintették a kis „művészek” alkotásait Fotó: Helt Ákos

Az alkotások központi témája a tűzvédelem

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén is meghirdette alkotói pályázatát óvodások, általános és középiskolások részére. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem, amelyet a tűzoltói hivatás és egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehetett bemutatni.

Szülők, ismerősök is megtekintették a kis „művészek” alkotásait Fotó: Helt Ákos

Az igazgatóságra idén is sok rajz és festmény érkezett, a gyermekek összesen több mint négyszáz pályaművel neveztek a megmérettetésre. A pályázat bírálóbizottságának tagjai (Hegyeshalmi László festőművész, a Művészetek Háza igazgatója, Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes, valamint Szolgainé Soós Gabriella tűzoltó alezredes, hivatalvezető) többek között értékelték a kreativitást, az esztétikát, a tűzvédelmi szakmai szempontokat. A díjátadón a kis „művészek” hozzátartozói is megtekinthették a pályaműveket.

Helyezések

Az óvodások közül első lett Jancsek Zétény, az ösküi Napsugár Óvodából, a második Bognár Luca, a tapolcai Kertvárosi Óvoda Barackvirág Tagintézményéből, harmadik pedig Szalay Zsóka Anna, a szigligeti Napközi Otthonos Óvodából. Különdíjat kapott Fodor Csongor, a pápai Nátuskerti Óvodából.

Hat- és tízévesek között dobogós helyen végzett Illés Kolos Levente, a zalahalápi Csontváry Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, Szommer Hanna Lilla, a szigligeti Általános Iskolából, valamint Horváth Tamás, a bakonynánai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából. Különdíjban részesült Albert Orsolya Réka, a zalahalápi Csontváry Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, Kis Flórián Roland, a várpalotai Bán Aladár Általános Iskolából.

A 11 és 14 évesek között az első három helyen végzett Piriti Rebeka, a pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából, Doroszi Liza, a zalahalápi Csontváry Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, illetve Dan Bettina Kata, a pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából.

A Művészetek Háza különdíját vehette át Bíró Panna, a pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából. Vers kategóriában az első három helyre került Szabó Jázmin, Szalai Fanni és Mocskonyi Réka, mindhárman a pápai Tarczi Lajos Általános Iskolából. Csoportos különdíjat kapott a várpalotai Bóbita-ház Fogyatékosok Napközi Otthona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában