Veszprém

2018.05.30. 11:21

Ovádi Péter országgyűlési képviselő: „Csapatmunkára számítok”

Polgármesterekkel, a településen élő emberekkel együtt kíván dolgozni Veszprém 1-es számú választókerületének frissen megválasztott országgyűlési képviselője.

Kovács Erika

Ovádi Péter országgyűlési képviselő: A munka csak akkor lehet eredményes, ha az ember együtt dolgozik azokkal, akik a bizalmat megszavazták neki Fotó: Penovác Károly/Napló

Ovádi Péter két bizottságba is bekerült, munkája középpontjába helyezte a térség gazdaságát, úthálózatát, idegenforgalmát, a Modern Városok Programot. Példaképének, barátjának tekinti Navracsics Tibor uniós biztost, és arról is beszélt, hogy családja támogató háttér az életében.

Sportos lendülettel érkezik Ovádi Péter, munkatársával gyorsan egyezteti a napi programot, és a beszélgetés elején megjegyzi,

a munka csak akkor lehet eredményes, ha az ember együtt dolgozik azokkal, akik a bizalmat megszavazták neki.

A képviselő eltökélt ebben.

Mire gondolt először a győzelemkor?

A köszönetre a szavazók és kollégáim iránt, hiszen ez egy óriási csapatmunka volt! Nagy összefogás jött létre a kormány és az említett csapat, illetve mellettem, aminek nagyon örülök, ezzel a bizalommal élni kell és naponta meg kell szolgálni.

Hogyan változott meg az élete április 8-a óta?

A parlamenti munkának már nekikezdtünk, a törvény-előkészítési, valamint a vállalkozásfejlesztési bizottságban is megvolt az első ülésünk. Nem csak ígértem, úgy is gondolom, hogy a négy év alatt mindenkit képviselni fogok a választókerületben. Nagyon örülök annak is, hogy sokan elmentek szavazni, április 8-a a demokrácia ünnepe volt.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő: A munka csak akkor lehet eredményes, ha az ember együtt dolgozik azokkal, akik a bizalmat megszavazták neki Fotó: Penovác Károly/Napló

A kampányban sokszor beszélt arról, hogy mindig elérhető képviselő lesz.

Ezt alapvetőnek tekintem. Az itt élőkkel, a polgármesterekkel együtt szeretnék dolgozni, ami csak akkor lehetséges, ha ismerem az életüket, problémáikat, a feladatokat, és ők is jól ismernek engem, beszélgetnek velem. Ennek véleményem szerint az a legjobb módja, ha személyesen megyek ki minden településre, tartok fogadóórát és minél több rendezvényen veszek részt. A kampányban is nagyon fontosnak tartottam az emberekkel való találkozást. Nagyon büszke vagyok arra, hogy minden településen előre meghirdetett lakossági fórumot tartottam, így több mint ezer emberrel beszélgettem, és ennek tükrében úgy foghatok neki a munkának, hogy tudom, mik a céljaik.

Milyennek szeretné látni négy év múlva a választókerületet, illetőleg Veszprémet és a térséget?

A közös csapatmunkában hiszek, emiatt is hívtam életre a Polgármesterek Fórumát, mely már meg is alakult. Szeretném, ha legalább negyedévente találkoznánk majd. Bennük van a lendület, mindenki tudja, mit szeretne tenni, fontos a közös gondolkodás.

Több fórumot szeretnék még létrehozni, hogy együtt képviseljük a térség céljait a kormány előtt.

Veszprémben és a térségben több, nagyon jól működő gazdasági társaság dolgozik, azon leszek, hogy őket is segítsem a vállalkozásfejlesztési bizottság tagjaként.

Mely területeken tervez fejlesztéseket?

A veszprémi déli elkerülő út fejlesztése nagyon fontos, amelyről nemsokára a terület államtitkárával tárgyalok. Közel a Balatonhoz, a Bakonyban élve látom, rengeteg idegenforgalmi lehetőség van még, az emberekkel együtt kialakított, egységes álláspontot közvetítek a kormány felé. Turisztikát csak úgy lehet fejleszteni, ha térségben gondolkodunk. Alapvető az összekötő utak fejlesztése, mely elkezdődött Várpalota-Tés, Tés és Jásd, Herend-Szentgál között, nemsokára kezdődik a Herend-Városlőd, Veszprém-Nemesvámos közötti szakasz felújítása. Elkötelezett vagyok a Modern Városok Program mellett, a fejlesztések előmozdítása alapvető célom.

Gyakran hangoztatta, Navracsics Tibor uniós biztos barátja, mentora.

Már fiatalon mellette dolgozhattam, majd akkor is, amikor frakcióvezető, majd miniszterelnök-helyettes lett. Mindez kitűnő alapot adott a jövőmre nézve. Úgy vélekedett, hogy

a képviselői hivatás szolgálat, mindig az embereknek van igazuk, akikre mindig és mindenben oda kell figyelni.

Ennek szellemében szeretnék dolgozni. Jó barátom ma is, rendszeresen találkozunk, tapasztalatára számítok. Jól ismeri a választókerületet, nagy tapasztalata van a nagypolitikában.

Családja hogyan fogadta, hogy ezentúl valószínűleg sokat lesz távol tőlük?

Feleségem és két kisfiam a biztos háttér. Feleségemnek nagyon sokat köszönhetek, esténként, a kampány idején jól jött a biztatás, beszélgetés. Figyelek arra, ha lehetséges, a nagyobbik fiamat továbbra is én vigyem óvodába, több hivatalos programomra, például falunapokra pedig a családdal együtt megyünk el.

Mindig lételeme volt a sport. Hogyan alakul ez a jövőben?

Passzióimra, a labdarúgásra, futásra, úszásra jut a legkevesebb időm, de remélem, ha beáll a napi ritmus, az életemben továbbra is rendszeres lehet a sport, mely erőt, lendületet ad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában