Királynék városa

2018.05.03. 19:07

Pénteken kezdődik a Gizella Napok! Sporttal bővül a kínálat

Május 4-től május 13-ig tart a Gizella Napok, amely 25 helyszínen, 75 programmal várja az érdeklődőket. A programok életre hívásában 25 egyesület, intézmény, vagy szervezet vett részt.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor / Napló

Idén már 27. alkalommal rendezik meg Veszprém város összművészeti fesztiválját. A Gizella Napok keretein belül számos kipróbált rendezvénnyel találkozhatnak az érdeklődők, de természetesen újdonságokkal is készülnek a szervezők.

– A város saját magát, kulturális sokszínűségét ünnepli a Gizella Napokon és ebből fájóan hiányzott a sport. Meggyőződésünk, hogy a sport ugyanúgy része a kultúrának, ezért az idei esztendőben két új eleme is lesz a rendezvénynek – fogalmazott Porga Gyula polgármester. Május 7-én a VEDAC szervezésében az Óváros téren tartják az ország első köztéri dobóatlétikai versenyét. A súlylökő párbajon dobókörbe lép Márton Anita felnőtt világbajnok és Orbán Éva a VEDAC háromszoros olimpikonja is. Ezen kívül az Óváros térről rajtol el május 6-án a Bakony 200 kerékpáros teljesítménytúra is.

Fotó: Molnár Sándor / Napló

A polgármester hangsúlyozta, hogy a rendezvénysorozat egy igazi nagy összefogás eredménye, hiszen nincs a városban olyan kulturális intézmény, amely ne venne részt benne különböző programokkal. Kiemelte az érsekség a Pannon Egyetem, a honvédség szerepét. Változásként megemlítette, hogy az Érseki Palota felújítása miatt, az idei évben az Óváros tér lesz a fő helyszín. Hozzá tette még, hogy május 12-én, szombaton a Gizella Napok főműsorán Zoób Kati divattervező mond ünnepi beszédet és itt kerül sor a Gizella – díjak átadására is.

A sajtótájékoztatón Zalavári Eszter elmondta még, hogy a programok életre hívásában 25 egyesület, intézmény, vagy szervezet vett részt. Szólt arról is, hogy az Óváros téren fellép többek között a Balkán Fanatic, a Ladánybene 27 és Caramel is. Fontos helyszín lesz a Színházkert, ahol könnyűzenei koncerteket tartanak. Nagy hangsúlyt kapnak a gyermek és nemzetiségi programok is. Lesz kirakodóvásár, kertmozi és jótékonysági koncertet tart a Gizella Nőikar.

A részletekért és az időpontok miatt, a gazdag és bőséges kínálatot érdemes a kiadott műsorfüzetben alaposan átböngészni, vagy olvassa el nálunk a Gizella Napok teljes programját!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában