veszprém

2018.06.30. 15:00

Diákok díszítették ki a gyulafirátóti iskola egyik falát

Alkotótáborban résztvevő diákok összefüggő motívummal díszítették a helyi iskola egyik falát a héten.

Marton Attila

A gyerekek az előrerajzolt mintákat festették ki Fotó: Balogh Ákos/Napló

A gyerekek Széplaki Nóra, a Szín-Vonal Művészeti Iskola pedagógusának vezetésével öt nap alatt festették le az iskola egyik falát. Az alkotótábor vezetője elmondta, Mágedliné Kiss Eleonóra, a Gyulaffy László Általános Iskola igazgatónőjének kérésére végezték el a festést.

A gyerekek az előrerajzolt mintákat festették ki Fotó: Balogh Ákos/Napló

A pedagógus korábban a Szín-Vonal Művészeti Iskola tanulóival a badacsonytomaji Tatay iskolában és a badacsonyi strand épületének falát már lefestették. A gyulafirátóti iskola több mint húsz méter hosszú, és bő másfél méter magas falfelületére a tengeri élővilágot bemutató motívumok kerültek. Először tervet készítettek, amit projektorral felvetítettek a falra, majd megrajzolták a mintákat, amit aztán a gyerekek festettek ki. Az előre eltervezett minták mellett az egyik felső tagozatos tanuló önálló motívummal díszítette az alkotást.

A munkát hétfőn kezdték és pénteken fejezték be, az alkotásban a Gyulaffy iskola tizennégy alsós és felsős tanulója mellett Széplaki Nóra három középiskolás tanítványa vett részt. A pedagógus elmondta, a lábazat festését később szeretnék még elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában