19. Harley-Davidson Open Road Fest

2018.06.07. 07:00

Motoros találkozó: berobbant a nyár Alsóörsön

Egymás után érkeztek a kétkerekűek a 19. Harley-Davidson Open Road Fest-re, ahol elsőként a Budapest Chapter motorosai dübörögtek be a Pelso Camping kapuján, szerdán.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos / Napló

A szervezők szerint a fesztiválozók körülbelül egy millió kilométert tesznek meg a kapuig, a Balaton partot meghódító vasparipák pedig több mint 9000 tonnát nyomnak majd.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Lázas készülődés jellemezte szerdán a 19. Harley-Davidson Open Road Fest -et, az utolsó simításokat végezte mindenki a déli kapunyitás előtt, mások mellett a Közlekedéstudományi Intézet, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága (OBB), és utóbbi Veszprém megyei szervezete.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

-A szórakozás és a kitűnő hangulat mellett minden évben a biztonság áll a fókuszban, szögezte le Dobai Attila a találkozó ötletgazdája, fesztiváligazgató, aki nagyon örült annak, hogy lassan két évtizede, az alsóörsi kempingben, a Balaton partján találkozhatnak egymással a motorozás, a látványos programok és a kitűnő zene szerelmesei. Azt mondta, mindegyik találkozót nagy izgalom és rengeteg munka előzi meg, de szerencsére kezdésre minden készen áll.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

-Az északi parton, így Alsóörsön is a Harley-Davidson Open Road Fest nyitja meg az igazi nyári szezont, mert ilyenkor valósággal berobban a nyár, így fogalmazott Hebling Zsolt, a település polgármestere.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Tapasztalata szerint a településre nézve igen kedvező a találkozó, mert a vendégek zöme egy héten át itt tartózkodik, különféle szolgáltatásokat vesznek igénybe, hírét viszik a térségnek, és sokan visszajönnek a Balatonhoz.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

A motorosok sorra dübörögtek be a kapun, a kezdőnapon, köztük Váraljai Zsolt Egerből érkezett barátaival, és azt mondta a hangulat, meg a Balaton miatt jönnek ide már tíz éve. Gáborecz István láncfűrészes szobrász, aki korábban az Alsóörsön elhelyezett életnagyságú motort alkotta meg, már készülődött az újabb ajándék megfaragásához, ami még titok, meglepetésnek szánja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában