projektzáró

2018.07.02. 07:00

Befejeződött a csapadékvíz-elvezető kiépítése Gógánfán

Az új, felszíni csapadékvíz-elvezető rendszer építésének projektzáróját tartották pénteken a művelődési házban.

Tisler Anna

Nagy Márta, Nagy Róbert, Domonkos László és Végh László a projektzárón Fotó: Tisler Anna

A beruházás csökkenti a vízkár veszélyeztetettséget, valamint védi a felszíni és felszín alatti vizeket. A száz százalékban támogatott, 38 millió 590 ezer forintba kerülő beruházás a Települési Operatív Program és az Új Széchenyi Terv keretén belül központi költségvetési és uniós támogatással valósult meg. A projektzárón Nagy Róbert polgármester köszönetet mondott a lakosságnak a türelemért és az együttműködésért, valamint a kivitelezőnek a pontos munkavégzést.

Nagy Márta, Nagy Róbert, Domonkos László és Végh László a projektzárón Fotó: Tisler Anna

Végh László, a Veszprém megyei közgyűlés tagja köszöntőjében elmondta, főként a kistelepüléseknek nagy előny, hogy önerő nélkül is nyerhetnek jelentős összegű pályázatot. Domonkos László projektmenedzser a beruházás műszaki jellemzőit ismertette. Nagy Márta, a település alpolgármestere kérte a lakosságot, hogy vigyázzanak a vízelvezető tisztaságára, ugyanis csak akkor folyhat le zavartalanul a csapadékvíz, ha semmi nem állja az útját.

A szomszédos Zalagyömörőben ugyancsak befejeződött a felszíni csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése, a község 26 millió 680 ezer forintot kapott erre a célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában