Eredményes volt a gyűjtőakció

2018.07.29. 11:30

Hunor életét könnyítették meg – Kupakokkal segítettek a pápai családnak

Habár rengetegen fogtak össze és segítették a Sándor családot, a befolyt pénz- és kupakadományokon túl csokot, akadálymentesítési támogatást és kétmillió forintos hitelt igényelnek sérült gyermekük életkörülményeinek javításáért.

Laskovics Márió

Az ősz és a tél folyamán több ízben adtunk hírt Sándorékról és az értelmi sérült, járásra képtelen, folyamatos ellátásra szoruló kisfiukról, Sándor-Hellebrandt Hunorról. A pápai család novemberben kupakgyűjtési akcióba kezdett életkörülményei javításáért. Céljuk 3,5 millió forint elérése volt, mely összegből Hunor életét megkönnyítő eszközöket szereznének be, számára saját fejlesztőszobát, speciális zuhanyzót és illemhelyet, valamint akadálymentes lépcsőfeljárót alakítanának ki.

Már látszik a fény az alagút végén, ezért kilenc hónap elteltével véget vetettek a műanyag kupakok gyűjtésének.

A családfő, Sándor Endre Géza elmondta, fokozatosan, a ház harmincegy négyzetméteres bővítésével oldanák meg a fejlesztőszoba kialakítását. A kilenc hónap során bankszámlájukra 2,3 millió forint érkezett anyagi felajánlásokból, a Hunorért szervezett jótékonysági est bevételéből, illetve a pápai ökumenikus imahét adományaiból. Három hete benyújtották igényüket egymillió-négyszázharmincezer forintos családi otthon- teremtési kedvezményre, pár napja pedig háromszázezer forintos akadálymentesítési támogatásra. Mint mondta, nem egyszerű megvalósítani a tervezett fejlesztéseket, mert azoknak meg kell felelni az európai uniós szabványoknak. Ezért további 2 millió forint értékben hitelt vesznek fel, hogy biztosan fedezni tudják a várhatóan 5 millió forintos összköltséget.

Az udvarra belépve műanyag kupakokkal teli zsákok szegélyezik a látogató útját Fotó: Laskovics Márió

Sándor Endre Géza a beérkezett kupakok kapcsán elárulta, körülbelül 650 zsáknyi mennyiség gyűlt össze, ami cirka 6500 kilogrammnak felelhet meg. A rengeteg kupakot – ami kis híján teljesen beteríti az udvarukat – hétfőn szállítják el egy tinnyei műanyaghulladék-feldolgozó üzembe, ahol kilogrammjáért hatvanöt forintot fizetnek. (Az országban itt veszik át legmagasabb áron.)

Az édesapa megjegyezte, ígéretet kapott Unger Tamás alpolgármestertől, hogy a városgondnokság gépjárműve végezné a fuvarozást. A család köszöni szépen ezt a felajánlást, illetve háláját fejezi ki mindazoknak, akik valamilyen formában segítettek nekik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában