a fejlesztések magukért beszélnek

2018.07.12. 17:30

Megújult az egészségközpont Nyirádon

A településen van mire büszkének lennie a polgármesternek, a hivatali dolgozóknak, a fejlesztések magukért beszélnek.

Tóth B. Zsuzsa

Országh Lívia háziorvos az új orvosi eszközöket mutatja fenyvesi Zoltánnak és Nagy Gábornak Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt a helyi egészségközpont felújítását követő avatási ünnepségen fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő.

- Egy jó szakértői gárdával sok pályázati forrást megszerezhet a település, csak el kell érni azokat. Találkozom olyan esetekkel is, amikor már adott a támogatás, mégis nehezen megy a fejlesztés megvalósítása Sokszor halljuk, hogy a pályázatokat két éve írták, akkori árakkal számolva, ezért ma már megvalósíthatatlanok. Ez mind igaz, de a száz százalékos támogatottságú pályázatokon annyit nyerhetnek, amennyire beadták a kérelmet. Nyirád a jó példa rá, hogy egy település tehet hozzá önerőt is a megvalósítás érdekében, ha akarja azt a célt – szögezte le Fenyvesi Zoltán. Hozzátette, hogy nem szabad lemondani egyetlen fillérről sem, amit az állam ad, csak jól kell tudni gazdálkodni azzal.

Nagy Gábor polgármester elmondta, hogy polgármesterként a rendelő felújítására irányuló pályázatot írta először, több, mint két évet kellett várni rá, hogy a gyümölcs beérjen.

Országh Lívia háziorvos az új orvosi eszközöket mutatja fenyvesi Zoltánnak és Nagy Gábornak Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Egy kétezer lakosú településen nincs annyi pénz, amelyből ekkor beruházás megvalósulhatna, a kormány Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja azonban segített. A projektre 29,5 millió forint támogatást nyertünk és közel négy milliót még hozzátett az önkormányzat. A projekt keretében elkészült a hőszigetelt külső vakolás, kicseréltük a nyílászárókat, új, kondenzációs kazánt, teljes energetikai korszerűsítést kapott az épület. Aljzat szigetelés készült, átépítettük a helyiségeket, lecseréltük a teljes bútorzatot a védőnői szolgálatban is. A doktornő segítségével az informatikai eszközök is megújultak. Sok korszerű orvosi eszközt szerezhettünk be több, mint hat millió forint értékben – sorolta a polgármester, majd fenyvesi Zoltánnal, Országh Lívia háziorvossal és Piller Gabriella védőnővel együtt átvágta a nemzeti színű szalagot.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában