Mulatott a falu

2018.07.02. 07:00

Színes programokkal ünnepelték a falunapot Gannán

Falunappal egybekötött gyermeknapot tartottak Gannán. A hagyományos esemény programját többek között malacsütés is gazdagította.

Polgár Bettina

A falunapon lángost is fogyaszthattak a résztvevők Fotó: Polgár Bettina

A gannai falunap főzőversennyel indult, mely során vad- és sertéshúsból készült ételeket egyaránt díjazott a zsűri. A vadhúst két helyi vadásztársaság ajánlotta fel az eseményre. Megtudtuk, 12 csapat közül a három legügyesebb arany fakanál díjat kapott, négyen érdemeltek ki ezüst fakanalat, a többi versenyző munkáját pedig bronz fakanállal jutalmazták. Emellett versenyen kívül halászlé és sült malac is készült, továbbá pogácsát és lángost ugyancsak fogyaszthattak a résztvevők.

Csapatversenyek is színesítették a napot: a vállalkozó kedvű jelentkezők többek között gumicsizma- és sodrófahajításban, illetve talicskatolásban tehették próbára ügyességüket. Míg a labdarúgók a focipályán játszottak izgalmakkal teli mérkőzést, a legkisebbeket Ribizli bohóc szórakoztatta, de a gyermekekre többek között légvár, arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás és óriás társasjáték is várt.

A falunapon lángost is fogyaszthattak a résztvevők Fotó: Polgár Bettina

Tűzoltó- és rendőrautó bemutató ugyancsak szerepelt a programban, emellett színpadi produkciók is szórakoztatták a közönséget. Ábrahám Tibor helyi fiatal előadását követően hastáncbemutatót láthattak a jelenlévők, majd Szőke András humorista felelt a hangulatért. A falunap végül zenével, tánccal zárult.

Nagy Ottó, Ganna polgármestere kiemelte, a korábbi évekhez hasonlóan végig jó hangulat jellemezte a falunapot. Az eseményre pedig a helyiek mellett az elszármazottak is ellátogattak. – Nagyon sok rendezvénye van a falunak, melyek mind az összetartozást erősítik. Ez Gannán nagyon jól működik, hiszen mindig sokan részt vesznek ezeken a programokon – emelte ki Nagy Ottó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában