XIV. Országos Lecsófesztivál

2018.08.27. 11:30

A hagyományos lett a legjobb – Megválasztották Balatonkenesén a lecsókirályt

Húsz csapat, valamint szakácsaik szálltak versenybe az idei Balatonkenesei Országos Lecsófesztiválon, ahol a megszokott ízektől a pikáns különlegességekig mindenféle lecsóval találkozhattak a résztvevők.

Leitner Vera

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg szombaton a balatonkenesei Széchenyi Parkban az Országos Lecsófesztivált. A főzőcsapatok már kora reggel elkezdték benépesíteni a parkot, a versenyt megnyitó hivatalos gongszóra összesen húsz családi, baráti, munkahelyi társaság látott hozzá a sajátos receptek alapján készülő lecsók elkészítésének.

Az egyben a város nyári szezonzáró eseményeként megrendezett XIV. Országos Lecsófesztiválon
Balatonkenesén Falusi Mariann és a Füred Dixieland Band is színpadra lépett
Fotó: Nagy Lajos / Napló

 

A megmérettetésre helyi, környékbeli és az ország egészen távoli vidékeiről érkezők egyaránt neveztek, így balatonkenesei, balatonfűzfői, berhidai, székesfehérvári, budapesti, pátyi, zsámboki, nagykőrösi csapat is akadt a mezőnyben, s mint az kiderült, volt, aki sokadik éve Balatonkenesére visszatérő nyaralóként csöppent a versenybe. Legalább ilyen vegyes volt az elkészített ételek felhozatala is, szinte minden nevező másban látta a legsikeresebb, legízletesebb lecsó titkát: volt, ahol az alapvető zöldégek közé tojás, szalonna, kolbász, csülök, szalámi, csirke- vagy éppen kacsamáj került a kondérba, más csapatok tejföllel, keszeggel, cukkinivel ízesítették a népszerű ételt.

 

A verseny előtt délelőtt Csintekerintő címmel előbb Bognár Szilvia, majd Frici bohóc szórakoztatta a gyerekeket, de a lecsófesztivál színpadi eseményeivel párhuzamosan egész nap zajlottak a gyerekek számára szervezett játékos programok, így játszóház, arcfestés, csillámtetoválás, kézműveskedés várta a legkisebbeket. Délben Falusi Mariann és a Füred Dixieland Band, majd a Szivárvány Népdalkör lépett színpadra. A lecsófőző csapatok délután két órakor vonultak fel, majd gongszóra kezdődött el a verseny. A zsűri nemcsak a kész étkek ízét, hanem például annak esztétikus tálalását, valamint a csapatok standjait, kreativitását is pontozta, így már az ételek megkóstolása előtt is körbejárt a bográcsok, kondérok között. Míg az ízletes művek elkészültek, a Kid Rock’n’Roll Sportegyesület, a Mesetarisznya Bábszínház, az ösküi Magic Dance Sportegyesület és a Conestoga Country Linedance mutatkozott be, majd a Barro Latino zenekar koncertje és latin táncháza gondoskodott a jó hangulatról.

Az egyben a város nyári szezonzáró rendezvényeként megrendezett XIV. Országos Lecsófesztivál győztese a hagyományos lecsóval versenybe szálló kenesei Hotel Marina Port csapata lett, a lecsókirály pedig a csapat szakácsa, Pillmann László. A fesztivált az eredményhirdetést követően a győri HelloKids partizenekar koncertje zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában