korábbi indulás és pótlóbuszok

2018.08.17. 16:50

Karbantartás miatt Veszprém megyében is módosul a vonatközlekedés

Aki vonattal szeretne közlekedni, jobb ha nem rutinból teszi, ugyanis az elkövetkező idősazkban több változás is érinti megyénket.

A MÁV közleménye szerint az alábbi módosítások lesznek érvényben Veszprém megyében:

  • A Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vonalon augusztus 31-ig pályafelújítást végeznek, ezért Veszprém és Ajka között pótlóbuszok szállítják az utasokat a Budapest-Déli pályaudvar–Veszprém–Szombathely, illetve Zalaegerszeg közötti InterCity és gyorsvonatok helyett, valamint a Veszprém–Celldömölk, illetve Szombathely közötti személyvonatok helyett.
  • Az Istria nemzetközi gyorsvonatpár kerülő útirányon, Budapest-Keleti pályaudvar–Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca–Ukk–Hodos útvonalon közlekedik.
  • Budapest-Déli pályaudvar és Veszprém között egyes gyorsvonatok 30 perccel korábban indulnak: 6 órakor, 14 órakor és 16 órakor. A Déliből 14 órakor, 16 órakor és 17 órakor induló vonatok Székesfehérvárig – a Tapolcára induló gyorsvonattal egyesítve – közlekednek.
  • Ellenkező irányban, egyes vonatok szintén korábban közlekednek Szombathely és Ajka között (11:52; 13:50; 15:52; 18:00), illetve Zalaegerszeg és Ajka között (5:10; 11:48, 15:48).
  • A vágányzár kihatásai más vasútvonalakra:

    A 30a számú, Budapest–Székesfehérvár vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, ez érinti a Veszprémből induló és oda érkező járatok egy részét is:

  • A Déli pályaudvarról munkanapokon 17:05-kor induló veszprémi személyvonat Budapest-Déli–Székesfehérvár között a 17:00-kor Tapolcára induló gyorsvonattal egyesítve közlekedik.
  • Munkanapokon reggel a Déli pályaudvarra 5 perccel később, 6:59-kor érkezik a veszprémi gyorsvonat, amely megáll Martonvásárban és Tárnokon is.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában