használt bútorok németországból

2018.09.14. 10:00

Minden adomány nagy segítség a tapolcai kórháznak

Az International Police Association (IPA) szervezet segítségével jutott hozzá jelentős németországi használtbútor-adományhoz a tapolcai kórház és a helyi rendőrkapitányság.

Tóth B. Zsuzsa

A napokban a tapolcai kórház kapott értékes adományokat

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az adomány a napokban érkezett meg egy németországi kórházból a tapolcai intézménybe, ahol Sándor László, az IPA szervezet hazai szekciója etikai bizottsági tagja elmondta, hogy ezúttal használt, de rendkívül jó állapotú kórházi ágyakat, gyermek­ágyakat, bútorokat, köztük székeket, éjjeliszekrényeket, a napi használathoz szükséges felszereléseket kapott a két intézmény. Ezeket korábban a belgyógyászat főorvosa, Szipőcs István már a helyszínen kiválogatta, így eleve a szükséges darabok érkeztek a kórházba. A szállítást egy helyi vállalkozó állta, így még annak költségét sem kellett megfizetni.

A napokban a tapolcai kórház kapott értékes adományokat
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

További adományok, főként irodabútorok érkezhetnek még, amennyiben azokra nem lesz szüksége a tapolcai kórháznak, felajánlják az ajkai intézménynek. Sándor László elmondta: nagy ajándék minden segítség, nem mindegy, hogy a betegek milyen körülmények között fekszenek.

A városvezetés a napokban fogadta a 22 tagú németországi küldöttséget, amely a berlini és potsdami IPA szervezet tagjaiból állt. Dobó Zoltán polgármester és Rig Lajos országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket a városházán. Uwe Wöllner elnök, valamint Jörg Kiebach alelnök részére elismerő oklevelet adtak át a tavaly Berlinből kapott adományért. Akkor a helyi rendőrkapitányság részére érkeztek irodabútorok Németországból. A vendégek kilencnapos magyarországi tartózkodásuk során öt napot töltöttek Tapolcán, megismerve a város és környéke nevezetességeit.

Sándor Lászlótól megtudtuk: a napokban Rig Lajossal együtt utazik Németországba, hogy Regensburgból hozzanak iskolapadokat a tapolcai Bárdos-iskola Batsányi tagintézményének, valamint elektromos betegágyakat a mindszentkállai idősek otthonának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában