Visszatalálni a régi értékekhez

2018.09.24. 07:00

Széchenyi István 227. évfordulója alkalmából emlékeztek meg Zircen

Széchenyi István születésének 227. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezést a zirci Széchenyi szoborhoz a Zirci Széchenyi Kör és a Zirci Országzászló Alapítvány.

Juhász-Léhi István

A Zirci Széchenyi Kör és a Zirci Országzászló Alapítvány képviselői koszorúzták meg a szobrot Fotó: Juhász-Léhi István

Ünnepi köszöntőjében Egervölgyi Dezső, a Zirci Országzászló Alapítvány képviseletében azzal kezdte, hogy ugyan „a legnagyobb magyarról” kellene beszélnie; életéről, munkásságáról, ám a jelen történései másfelé terelik gondolatait. Széchenyi nevelt, oktatott, példát mutatott, törvényjavaslatot terjesztett a országgyűlés elé, hogy védje az embert a vadkapitalizmus sakálaitól. „Mit hagyott ránk Széchenyi?” – kérdezte az emlékezőket Egervölgyi Dezső.

A Zirci Széchenyi Kör és a Zirci Országzászló Alapítvány képviselői koszorúzták meg a szobrot Fotó: Juhász-Léhi István

Írott munkáit, bennük örök érvényű szavakat, mint önismeret, hazaszeretet, család, hit, erény, becsület, nemzet, kiművelt emberfő, szorgalom... Mint elmondta, ezen gondolatok többször elhangoztak ezen szobor előtt és aktualitásukból nem veszítettek, sőt. Az emlékező beszélt arról is, hogy a világ változik, és muszáj alkalmazkodni. „Megmaradásunk alapja a régi értékekhez való visszatalálás!” – hangsúlyozta Egervölgyi Dezső, aki szerint a liberalizmus immár „300 éve építi le a lelkeket”. A megemlékezés koszorúzással és a régi magyar himnusz, a Boldogasszony Anyánk éneklésével ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában