Tolerancia és elfogadás

2018.09.14. 07:00

Színpadi műsor, kirakodóvásár színesítette az esélyegyenlőségi napot

A fogyatékkal élők mindennapjaiba engedett bepillantást a társadalmi érzékenyítést szolgáló esélyegyenlőségi nap csütörtökön Veszprémben.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Másodszor szervezte meg a megyei esélyegyenlőségi napot a Veszprém Megyei Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége közhasznú egyesület több társszervezettel közösen a megyeszékhelyen. A Szent Imre téren csütörtökön az érdeklődők betekintést nyerhettek az intézmények munkájába, a programhoz több mint tíz szervezet és 16 intézmény csatlakozott.

 

Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, a fogyatékkal élőktől sokat tanulhatunk, például kitartást és életörömet. Rybár Judit, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója kiemelte, az esélyegyenlőség akkor valósul meg, ha a rendelkezésre álló lehetőségeket ugyanolyan arányban veheti igénybe egy fogyatékkal élő, mint bárki más. Porga Gyula polgármester arról beszélt, egy város akkor lehet sikeres, ha a közösségépítésben mindenki részt vesz.

Horváthné Somogyi Ildikó, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége megyei szervezetének elnöke elmondta, Magyarországon minden huszadik ember él fogyatékossággal, a rendezvény célja a társadalmi érzékenyítés, a tolerancia és az elfogadás növelése.

A délután során az intézmények csoportjainak több mint 30 produkciójában több százan mutatkoztak be, a résztvevők többek között próza- és vers­mondással, tánccal, énekes és hangszeres zenei műsorral léptek fel. A rendezvény ideje alatt a fogyatékkal élők kézműves munkáit is meg lehetett vásárolni. A rendezvényt a Hangadók Együttes fellépése zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában