ismeretterjesztő roadshow

2018.10.15. 17:53

Bilincs kattant a veszprémi belvárosban

Ismerjék meg jobban az emberek a börtönöket, a dolgozók, a fogvatartottak életét, és ne vegye körül misztikum ezt a világot, derült ki Orosz Zoltán alezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) szóvivője köszöntőjéből, hétfőn, Veszprémben, a belvárosban, a BvOP országos ismeretterjesztő roadshow-ja első állomásán.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly / Napló

Interaktív módon mutatták be a szervezet múltját és jelenét, a különböző szolgálati ágakat, valamint a szakmai feladatokat a veszprémi belvárosban, ahol Brányi Mária alpolgármester utalt a várbörtönre, illetve az új, modern büntetés-végrehajtási épületre, majd arról beszélt, hogy a város kiváló kapcsolatban áll az intézettel. Üdvözölte, hogy mások mellett a rendőrség és a honvédség után az emberek ezúttal a börtönök életét is megnézhetik.

Fotó: Penovác Károly / Napló

Németh Éva ezredes, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka arról szólt, hogy reintegrációs tevékenységükkel aktívan jelen vannak a város életében.

Fotó: Penovác Károly / Napló

–Azon túl, hogy a fogvatartottak tanulnak, dolgoznak, szabad idejükben hasznos tevékenységet végeznek a város iskolái, óvodái, közterületei, temetői, templomai, egészségügyi és szociális intézményei megújulásánál. Mindemellett ahol tudnak, segítenek betegeknek, időseknek, hajléktalanoknak, akiknek adományokat gyűjtenek, például színházi előadással.

Fotó: Penovác Károly / Napló

A roadshow-n meg lehetett nézni többek között a börtönmúzeum büntetési eszközeit, a rabszállító autót, ki lehetett próbálni a kalodát, a műveleti csoport tagjai pedig bilincset kattintottak a bátrabbak kezére. Az érdeklődőket pedig tájékoztatták az intézetek munkájáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában