célszerű lesz elkerülni

2018.10.06. 07:00

Megújul a pápai Korvin utca

Hétfőn megkezdődik a Korvin utca teljes körű rekonstrukciója, ami jelentős forgalomkorlátozással jár, ezért gépjárművel célszerű lesz elkerülni a nagy forgalmat lebonyolító belvárosi utcát.

Polgár Tibor

A Korvin utca több mint 220 millió forintból újul meg teljes körűen

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Vörös László, a kivitelezést vég­ző cég vezérigazgatója el­mondta, a munkálatok szakaszosan zajlanak majd, és az úttest, a járdák, valamint a parkolók területét egyaránt érintik.

A Korvin utca több mint 220 millió forintból újul meg teljes körűen Fotó: Polgár Tibor/Napló

Az építés első ütemében a Fő tér és a Kard utca közötti etap újul meg, a másodikban a Kard és a Kuruc utca között dolgoznak majd, míg a harmadik szakasz a Kuructól a Korona utcáig terjedő részt foglalja magába. Ugyanakkor az aszfaltozást egy ütemben, a teljes utcahosszon végzik el. Vörös László kiemelte: október 8-án, hétfőn megkezdik a kivitelezést, és lezárják az első építési szakaszt, a többin korlátozás mellett megmaradhat a forgalom. A rekonstrukció során felbontják az úttestet és az utca egyik oldalán a járdát, így a gyalogosközlekedés biztosítva lesz a túloldalon. Az új járda megépítése után látnak hozzá a másik oldali gyalogút felújításához. Az első ütem munkálatai várhatóan november közepéig elkészülnek.

Molnár István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának vezetője figyelmeztetett, a munkavégzés jelentős forgalomkorlátozással jár: az építés alá vont utcaszakaszt lezárják a gépjárműforgalom elől, a környéken pedig megváltozik a forgalmi rend. Az első építési ütemben a Fő tértől a Kard utcáig teljes útlezárás lesz érvényben, miközben a Kard és a Kuruc utca közötti szakasz zsákutcává válik. Az utóbbi etapon kétirányú lesz a forgalom, mint ahogyan a Szentilonay és a Kígyó utca közötti szakaszon is, továbbá ezeken megszűnik a parkolási lehetőség. Emellett a lezárt Korvin utcába a Fő tér felől sem lehet majd behajtani.

Unger Tamás alpolgármester emlékeztetett, a pápai önkormányzat 2016 végén 650 millió forint kormányzati támo­gatást kapott belterületi u­tak rendbetételére, és a Korvin utca a hatodik, amely ebből az összegből megújul. Mint mondta, a forgalom nagysága és az útburkolat minősége miatt már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ez az utca bekerül a rekonstrukciós projektbe. Az alpolgármester hozzáfűzte, a több mint 220 millió forintba kerülő, 71 millió forint önkormányzati önrészt is tartalmazó beruházás minőségi úttestet és felújított, kiszélesített járdákat eredményez majd. Továbbá az utca alsó része szintén rendezetté válik: parkolókat, zöldterületeket és egy körforgalmat is létrehoznak itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában