Szebb, élhetőbb város

2018.11.12. 07:00

Diénes Attila sportos alkotása szépíti a forgalmas közteret Ajkán

Ajkával kapcsolatban az utóbbi időben egyre többször lehet hallani a sportos jelzőt, ami mind a városvezetést, mind a lakosságot büszkeséggel tölti el. A színes sportélet szimbólumaként a Sport utcában az egyik legforgalmasabb helyszínnél, a körforgalomban avatták fel Diénes Attila szobrászművész alkotását a minap.

Borsos Renáta

A Sport utcában Pad Ferenc átadta Diénes Attila szoborkompozícióját, melyet Schwartz Béla, a város polgármestere vett át a település nevében Fotó: Györkös József

A szoboravató ünnepségen Pad Ferenc önkormányzati képviselő a MAL Zrt. nevében szólt a megjelentekhez. Beszédében utalt arra, hogy jövőre lesz Ajka várossá válásának 60. évfordulója, amit szeretnének méltóképpen megünnepelni. A jeles esemény kapcsán már korábban elindult egy két éven át tartó, Ajka 60 elnevezésű programsorozat. A közelmúltban az önkormányzat felkérte a városban működő gazdasági társaságokat, hogy erejükhöz és pénzügyi lehetőségükhöz mérten járuljanak hozzá az évforduló megünnepléséhez. Sok gazdasági társulás nyilatkozott úgy, hogy az eddigi támogatásokon felül is segít, hogy még szebb és élhetőbb legyen a városunk. Az elsők között jelentkezett a Mal Zrt. tevékenységét a közeljövőben tovább folytató társaság, hogy finanszírozzák egy köztéri szoborkompozíció elkészítését, mely a város sokszínű sporttevékenységét szimbolizálja.

Választásuk Diénes Attila szobrászművészre esett. Így a társulás, a művész új köztéri szoborcsoportjával kívánt valami maradandót nyújtani az Ajka 60 programsorozathoz. A helyszín nem véletlen, hiszen a Sport utca közelében található a város sportéletében meghatározó szerepet betöltő Sportváros Nonprofit Kft. „birodalma”, a sportpályák, sportlétesítmények, illetve a környéken épül majd fel a jégcsarnok is.

A Sport utcában Pad Ferenc átadta Diénes Attila szoborkompozícióját, melyet Schwartz Béla, a város polgármestere vett át a település nevében Fotó: Györkös József

– A sportszobor-együttes elkészült, melyet jelképesen a Mal Zrt. tevékenységét folytató társulás nevében átadok a településnek. Kívánom, hogy sokan gyönyörködjenek benne, vigyázzanak rá, hogy hosszú évekig itt álljon – mondta Pad Ferenc.

A városvezető, Schwartz Béla köszönetet mondott a Mal Zrt. vezetőinek, dolgozóinak és utódszervezeteinek a nemes gesztusért. Elmondta, ez volt az első alkalom, hogy egy képzőművészeti alkotást – mely stabil alapokon áll, de a mozgást, a dinamikus városképet és a sokszínű ajkai sport­életet ábrázolja – egy vállalat ajánlott fel azért, hogy szépítse a várost, megajándékozza vele az ott élőket. A polgármester ismertette, az előttük álló ünnepi év kapcsán a közeljövőben több szobor és adomány érkezik a város javára, mindegyiket nagy tisztelettel és örömmel fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában