Félszáz milliós fejlesztés

2018.11.07. 11:00

Felújították az elavult csapadékvíz-elvezető hálózatot Takácsiban

Nagyszabású fejlesztés valósult meg Takácsiban mintegy 46,5 millió forintból: a Terület- és településfejlesztési operatív programnak (TOP) köszönhetően elvégezték a perei falurész teljes csapadékvíz-elvezető hálózatának rekonstrukcióját.

Polgár Tibor

A beruházás hatására megoldódott a vízelvezetés problémája

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A beruházás keretében többek között közel két kilométer előregyártott elemes burkolt árok, valamint csaknem 1400 méternyi földárok kiépítése történt meg, emellett pedig elhelyeztek száz darab kapubejáró-­átereszt.

A beruházás hatására megoldódott a vízelvezetés problémája
Fotó: Polgár Tibor/Napló

– Valamikor régen Takácsit egy lakatlan, lápos, ingoványos terület választotta el a községhez tartozó perei falurésztől. Az évek múlásával, a település gyarapodásával az üres, parlagon hagyott területeket fölparcellázták, majd lakóházak épültek a telkekre. Bár elődeink már akkor is gondoltak a terület vízelvezetésére, a nem túl precízen és szakszerűen fenntartott árokrendszer mára szinte alkalmatlanná vált feladata betöltésére. Ezért Takácsi önkormányzatának vezetése pályázatot készített és nyújtott be a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében. A gondos előkészületeknek, a részletesen kidolgozott terveknek köszönhetően elnyertük a felújításhoz szükséges támogatást, ezáltal lehetővé vált a perei falurész teljes vízelvezető árokrendszerének komplex felújítása – nyilatkozta a Naplónak Vajda György, Takácsi polgármestere. Mint mondta, közel 46,5 millió forint támogatást kaptak a beruházásra, aminek kivitelezése az idei év első felében kezdődött el, a napokban pedig be is fejeződött. A fejlesztés hatására nemcsak a víz­elvezetés problémája oldódik meg, hanem a telkeken gyakorta jelentkező talajvíz levezetése is.

– A projekt keretében az önkormányzat kiemelt hangsúlyt helyez a környezetvédelmi szempontokkal összefüggő szemléletformálásra. A sikeres beruházástól a hatékony felszíni vízelvezetésen túl egyfajta hangulatjavítást is remél az önkormányzat, illetve azt, hogy a jövőben az út és a járdarendszer ugyancsak megújulhat majd – fűzte hozzá Vajda György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában