modern oktatási környezet

2018.11.21. 14:00

Megújultak a tantermek – Nagyszabású iskolafejlesztés a pápai Weöres Sándor Általános Iskolában

Több mint 65 millió forintból fejlesztettek a pápai Weöres Sándor Általános Iskolában. A beruházás keretében egyebek mellett megújult tizenkét tanterem.

Polgár Tibor

A pápai Weöres-iskolában megújult többek között tizenkét tanterem Fotó: Polgár Tibor

Az iskolafejlesztéshez kapcsolódó projektzáró rendezvényen elhangzott: a munkálatok megvalósítására közel 61,4 millió forint támogatást nyert el a Pápai Tankerületi Központ (PTK) az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) vonatkozó pályázatán. Ezt az összeget a pápai önkormányzat kiegészítette közel négymillió forinttal. Mint ismert, az elmúlt években önkormányzati és a PTK saját forrásából megkezdődött a Weöres-iskola homlokzati nyílászáróinak felújítása, majd egy korszerű kondenzációs kazánt is beépítettek. A megfelelő üzemeltetéséhez, funkcionális működéséhez elengedhetetlenné vált az épület további korszerűsítése. A mostani fejlesztés keretében 12 tanterem felújítása valósult meg többek között rossz állapotú nyílászárók és hőleadó radiátorok cseréjével, fűtési vezetékek átalakításával, falfelületek megújításával.

A pápai Weöres-iskolában megújult többek között tizenkét tanterem Fotó: Polgár Tibor/Napló

A beruházás keretében átépítették a természettudományi termet is, önkormányzati támogatással szerezték be a helyiség vegyi fülkéjét és a tanulók oktatásához szükséges hat energiablokkot. A teljesen új berendezésekkel, eszközökkel tovább erősödött a természettudományos tantárgyak emelt óraszámú, szakszerű tanításának lehetősége. A Weöres-iskola tetőszigetelésének felújítása szintén megtörtént. A tanári, igazgatói, iskolatitkári irodák felújítása ugyancsak szükségessé vált, a külső nyílászárók és a hőleadó berendezések cseréjével együtt. Mindemellett a korszerűsítés érintette a villamos főelosztó szekrényt, valamint a közlekedőket és a szabadidős tereket.

Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ vezetője elmondta, a tankerület hat iskolájának nyolc helyszínén valósultak meg EFOP-projektek, több mint 400 millió forint értékben, melyek nyomán az oktatás színvonalának a növelése, illetve a tanulás és a tanítás körülményeinek korszerűsítése mintegy 2200 diákot és 250 pedagógust érint közvetlenül. Az intézmények korszerű nyelvi, technikai és természettudományi pedagógiai eszközökkel, továbbá tanterembútorokkal gazdagodtak, valamint közel 600 új sporteszköz is érkezett a tanulók számára. A tankerületi igazgató hangsúlyozta, a pályázatok összeállításakor nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a fejlesztések ott valósuljanak meg, ahol a leginkább szükségesek.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében megjegyezte, a modern oktatási feltételek megteremtése is hozzájárulhat ahhoz, hogy a diákok minél eredményesebben fejezzék be az alapfokú iskolát. Hozzáfűzte, korábban soha annyi pénz nem jutott az oktatás fejlesztésére, mint a mostani időkben, elég csak arra a több mint 400 millió forintra gondolni, amit a pápai tankerület hat iskolája kapott. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere úgy fogalmazott, a város – lehetőségeihez mérten – mindig örömmel támogatja az iskolafejlesztéseket.

A projektzárón bemutató műsorral közreműködtek a Weöres-iskola diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában