karácsony az agórában

2018.12.19. 20:00

Együtt ünnepeltek a nyugdíjasklubok Veszprémben

A városban közel 16 ezer nyugdíjas él, akik közül kétezren tagjai a 44 nyugdíjasklub valamelyikének. Az Agórában szerdán két alkalommal is megrendezett Nyugdíjasklubok karácsonyára, a taglétszámoknak megfelelően, összesen mintegy 600 vendéget hívtak meg, akik már az érkezéskor ajándékcsomagot kaptak.

Molnár Sándor

Fotó: Penovác Károly/Napló

Török Lajos, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke köszönetet mondott a város önkormányzatának és a polgármesteri hivatal munkatársainak azért a figyelemért és gondoskodásért, amit az idősek irányában és érdekében tesznek.

Karácsony közeledtével kiemelte, hogy az ünnep hangulatában jobban figyelünk egymásra, és bennünk van egy kellemes kényszer, hogy mit nyújthatunk szeretteinknek. – A mi nemzedékünk is úgy gondolja, hogy nem a drága ajándékok jelentik a szeretetünket, hanem az, hogy önmagunkból mit is tudunk másoknak és családunknak adni – fogalmazott.

 

Porga Gyula polgármester köszönte a nyugdíjasoknak, hogy Veszprém Európa kulturális fővárosa lehet 2023-ban, mert a sikerben nekik is szerepük van.

– Az, hogy a város olyan ma, amilyennek szeretjük, az önök munkájának köszönhető. A mi pályázatunk különlegessége, hogy Veszprémben egy nagyon jó és erős közösség van, amit önök az elődeiktől örököltek, ápolták és továbbadták a maiaknak – mondta.

Karácsony kapcsán megjegyezte: – Számunkra, felnőtt, dolgozó veszprémiek számára az önök jelenléte és figyelme ma is ajándék, ezért karácsony ünnepe hálánk, köszönetünk kinyilvánításának ideje.

A polgármester a köszöntőket követően díjakat is átadott az ünnepségen. Szente Józsefnek az Idősügyi Tanács társelnökeként Veszprém város nyugdíjasaiért végzett önzetlen, példaértékű munkája elismeréseként Pro Meritis-díjat adományozott. A karácsonyi ünnepségen hárman: Tímár Lajos, Dóczi Istvánné és Glück Józsefné vehették át „Az év szenior önkéntese” díjat, míg három középiskolás fiatal: Szirmai Virág, Gyarmati Anna és Cziráki Csongor elismerésben részesült.

A nyugdíjaskarácsony a Pannon Várszínház műsorával zárult az Agórában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában