Kiemelkedő kutatók

2018.12.08. 07:00

Fiatalok kaptak díjat tudományos munkájukért

A Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága (Veab) szerdán tartotta meg Fiatal Kutatók Fóruma elnevezésű plenáris ülését a Veab-székházában.

Leitner Vera

Kilencedik alkalommal adták át a Kiemelkedő Ifjú Kutató elismerést. A díjazottak Fotó: szervezők

Kilencedik alkalommal adták át a Veab Kiemelkedő Ifjú Kutatója díjat szerdán, melyet idén Czeglédi István és Maász Gábor (MTA Ökológiai Kutatóközpont, Balatoni Limnológiai Intézet, Tihany), Tuboly Gergely (Pannon Egyetem, Műszaki Informatikai Kar, Veszprém) és Sándor Renáta (MTA Agrártudományi Kutatóközpont, Mezőgazdasági Intézet, Martonvásár) vehetett át.

Kilencedik alkalommal adták át a Kiemelkedő Ifjú Kutató elismerést. A díjazottak Fotó: szervezők

Az elismerések átadása után Czeglédi István Halegyüttesek szerveződése és védelme, valamint inváziós halfajok ökológiai szerepe különböző típusú víztestekben, Tuboly Gergely A szív bioelektromos tulajdonságainak modellezéses vizsgálata és a pitvari fibrilláció detektálása, Sándor Renáta Modellparaméterek léptékfüggése a talaj vízgazdálkodási és hőmérsékleti adatsoraiban, és Maász Gábor Gyógyszermaradványok mint szerves mikroszennyezők vízminőségi és ökológiai kockázatának vizsgálata címmel tartott tudományos előadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában