Cisztoszkópot kaptak

2018.12.11. 07:00

Optikai készülékkel gazdagodott a Csolnoky kórház

Másfél millió forint értékű eszközt adományozott a Csolnoky kórház urológiai osztályának a Rotary Club Balatonfüred-­Veszprém tagszervezete.

Marton Attila

Gécs Sándor, Dávid Gyula, Hartmann Péter, Gondár György és Groó Márk, az eszköz hazai importőrének ügyvezetője

Fotó: Balogh Ákos/NApló

Az orvosi berendezést jószolgálati programja keretében vet­te meg a klub. Az értékes eszközre fél évig adományokat gyűjtöttek, mondta Hartmann Péter, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém elnöke. Hozzátette, az intézmény vezetésével és az osztályvezető főorvossal közösen döntötték el, mire költsék a támogatást. Az elnök megjegyezte, legfontosabb céljaik közé tartozik az egészségügyi intézmények segítése, az elmúlt években többször támogatták a Csolnoky kórházat.

Gécs Sándor, Dávid Gyula, Hartmann Péter, Gondár György és Groó Márk, az eszköz hazai importőrének ügyvezetője
Fotó: Balogh Ákos/NApló

Gécs Sándor, a kórház urológiai osztályának osztályvezető főorvosa kiemelte, az eszközzel és a hozzá tartozó csúcskategóriájú optikával, híddal és fénykábellel hatékonyabban végezhetők a vizsgálatok. Hozzáfűzte, a cisztoszkóp az ellátás alapeszközeként pontosabb diagnosztikát és kezelést biztosít a betegeknek a húgyhólyag tükrözésekor.

Dávid Gyula, a Csolnoky kórház főigazgatója arról beszélt, a civilek rendszeresen segítik őket eszközök pótlásában vagy felújításában, amelyek támogatják a kórház munkáját. Gondár György, a Rotary Magyarország kormányzója elmondta, országszerte 55 klub működik, szervezetük többek között a betegségek megelőzése és kezelése, a gyermek­egészségügy, az alapszintű oktatás és az írástudatlanság felszámolása, valamint a gazdaság- és közösségfejlesztés terén nyújt segítséget.

A Rotary Balatonfüred-­Veszprém 2019. január 23-án a Hangvillában szervez jótékonysági koncertet, amelyen a Füred Dixieland Band lép fel, a rendezvény sztárvendége Charlie lesz. Az est bevételéből a Csolnoky kórház gyermekosztályának vásárolnak eszközt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában