szemétség

2019.01.22. 16:06

Leveleket, számlákat böngészhetünk a Cseri-parkerdő hulladékkupacában

„Kedves Ilonka és Sanyi! A mi nyarunk tartalmasan, de elrepült. Gabikával három hetet töltöttünk Thaiföldön...” – erős a gyanúnk, hogy a képeslap szerzője nem igazán örül neki, hogy sorait bárki elolvashatja, aki rábukkan a Cseri-parkerdőben illegálisan lerakott hulladékkupacra.

A hulladékvadász.hu-t kereste meg egy bejelentő azzal, hogy ezt a szemétkupacot találta Várpalotánál, a Cseri-parkerdőben, egy gépjárművel is megközelíthető földút végén:

„Túl régi nem lehet, mert a papírszemét még nem ázott szét, elég jól olvasható a hulladékon minden, név és cím is. Sajnos az egész erdő tele van ilyen kupacokkal, de gazdája biztos nem lesz mindnek. Ennek viszont szerintem van gazdája” – írja a bejelentő, a hulladékvadászok viszont hozzáfűzik: hiába hemzsegnek a személyes adatok a szemétben, jogilag az ilyen elérhetőségek nem számítanak bizonyító erejűnek.

Több olyan bejelentést is kaptak, ahol a bejelentő önmaga járt utána a hulladéklerakatban talált elérhetőségeknek, és kiderült, hogy a hulladéktól a volt tulajdonos legálisan vált meg. Valószínűleg az történt, hogy akinek fizetett, az viszont nem a hulladéklerakóba, hanem az erdőbe hordta ki a hulladékot – illegálisan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában