Kevesebb hozzájárulással számolhatnak idén

2019.02.17. 11:30

A költségvetésről is döntött a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás

Több mint kétszáz­millió forint a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladat­ellátó Társulás 2019-es költségvetésének főösszege – egyebek mellett erről is döntöttek az idei első társulási ülésen a pápai városházán.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A mostani esztendőben a legfontosabb beruházás a társulási irodaépület villamos hálózatának felújítása lesz, amihez kapcsolódóan többek között felszerelik a tavaly vásárolt klímaberendezéseket – tájékoztatott Varga Péter, a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás elnöke. A tanácskozáson jelen lévő települések képviselői ellenszavazat nélkül fogadták el a társulás idei büdzséjét, aminek 201 millió forint a főösszege, ebből fedezik a béreket és a dologi kiadásokat, valamint a kis értékű tárgyi­eszköz-beszerzéseket, fejlesztéseket.

A települések képviselői ellenszavazat nélkül fogadták el a társulás idei költségvetését Fotó: Polgár Tibor/Napló

Varga Péter úgy fogalmazott, a normatívák stagnálnak a társulásnál ellátott feladatok tekintetében. Hozzátette: a minimálbér-változások többletkiadást jelentenek a költségvetésük számára, miközben egyes szakfeladatoknál csökkent, míg másik esetben nőtt az önkormányzatok hozzájárulása. Összességében elmondható, hogy a tavalyi esztendőhöz képest a településeknek idén kevesebb hozzájárulással kell számolniuk. Az év első ülésén többek között módosították a társulás 2018-as költségvetését, meghatározták a 2019-es adósságkorlátot, valamint tárgyaltak a belső ellenőrzési és a közbeszerzési tervről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában