Műszaki Informatikai Kar

2019.02.02. 07:00

A most átadott diplomák értékes útlevelek

A diplomaátadó ünnepély fontos esemény valamennyi résztvevő, a kar és az egyetem életében egyaránt – fogalmazott a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar diplomaátadó ünnepségének megnyitóján pénteken Gelencsér András rektor.

Juhász-Léhi István

Fotó: Balogh Ákos/Napló

- A friss diplomások számára a mai nap a nulla kilométerkő hosszú és remélhetőleg sikeres életpályájukon. Állíthatom, hogy a sikeres rajthoz szükséges szakmai tudással és készségekkel itt, az egyetemen felvérteztük önöket. Innentől csak önökön múlik, hogy a ma kézhez kapott és megszolgált lehetőséggel hogyan fognak tudni élni, milyen messzire fognak eljutni – mondta Gelencsér András.

A rektor hangsúlyozta, hogy a most átadott diplomák értékes útlevelek bárhol a világban, ha ügyelnek arra a friss diplomások, hogy a tudásuk bővüljön és mindig naprakész maradjon. Felhívta a figyelmet arra is, hogy kedvükre válogathatnak a cégek által kínált állások közül, másrészt tovább bővíthetik a fiatalok szakmai ismereteiket a mesterszakokon és doktori képzéseken, amivel meghosszabbíthatják veszprémi diákéveiket.

 

- Ha a továbblépés mellett is döntenek, ne feledjék, a Pannon Egyetem boxutcája mindig nyitva áll, nálunk mindig a legkorszerűbb üzemanyagot tankolhatják, és ha szükséges, a motort is felújítjuk és kicseréljük – élt a Formula 1-es hasonlattal Gelencsér András.

Hartung Ferenc, a műszaki informatikai kar dékánja azzal kezdte, hogy a kar számára ez a nap mindig kiemelt ünnep, hiszen az egy oktatási ciklus lezárását is jelenti. A végzős hallgatók a befektetett munka eredményeként átvehetik azt a diplomát, amely a sikeres karrierpálya első lépcsőfokát jelenti, hangzott el.

A kitüntetések és emléklapok átadása mellett a végzősök nevében egy gazdaságinformatikus alapszakos hallgató szólt, míg a búcsúztatók nevében egy alapszakos hallgató osztotta meg gondolatait a közönséggel, majd a diplomák átadásával zárult az ünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában