“Otthon vagyok és dolgozom”

2019.02.05. 15:45

Bakonybélben is Család és KarrierPONT létesül

A Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Nők harmóniában a családban és a munkahelyen című pályázata keretén belül 2017-ben közel kétszázmilliós támogatást nyert.

Müller Anikó Hanga

A bakonybéliek érdeklődtek a rugalmas munkavégzés lehetőségeiről, balról jobbra Sasvári Tímea, Szalai Istvánné, Regenye Károlyné, Schleckmann-né Vágó Noémi

Fotó: Müller Anikó Hanga

A konstrukció célja a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel.

A bakonybéliek érdeklődtek a rugalmas munkavégzés lehetőségeiről, balról jobbra Sasvári Tímea, Szalai Istvánné, Regenye Károlyné, Schleckmann-né Vágó Noémi Fotó: Müller Anikó Hanga

A közös munka számos együttműködő partnere közül az egyik a bakonybéli önkormányzat. A projekten belül Család és KarrierPONT létesül a településen, mely segítő szolgáltatásokat, tanácsadásokat nyújt pl. adózásról, munkaerőpiacról, online tudásmegosztót működtet, online tartalom létrehozásával jó példákat ad közre a médiák segítségével, workshopokat, jeles napokat és képzéseket, nagyi tábort szervez.

Rendszeres csoportfoglalkozások keretein belül az atipikus foglalkoztatási formák – ezek eltérnek a hagyományosan alkalmazott munkaviszony teljes munkaidős foglalkoztatásától – és rugalmas munkaszervezési módok helyben való elterjesztését ösztönzi. Ilyenek pl. a határozott idejű munkaviszony, munkavégzés behívás alapján, munkakör megosztása, több munkáltató által létesített jogviszony, távmunka, bedolgozói jogviszony.

Az egyesület két tagja, Schleckmann-né Vágó Noémi projektmenedzser és Sasvári Tímea a bakonyi faluban Otthon vagyok és dolgozom mottóval tájékoztatta az érdeklődőket az otthonról, gyermekek mellett végezhető távmunka lehetőségekről. Beszélgetéseik során azt tapasztalták a, hogy főként GYES- és nyugdíj mellett keresnek a nők távmunka lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában