felújítják a hangszerét

2019.02.11. 07:00

Tehetséges zenészt támogatnak a veszprémi kézilabdacsapat tapolcai szurkolói

A Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar 35. újévi koncertjén egy filmbejátszásban hirdette ki a veszprémi kézilabdacsapat tapolcai szurkolói közösségének vezéralakja, Pupos Csaba, hogy idén a zenekar egy tehetséges tagját, Mersics Lilit támogatják.

Tóth B. Zsuzsa

A kézilabda-szurkolók ezúttal a fiatal zenészt, Mersics Lilit támogatták az Ihász József-emlékdíjjal

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Egyik szurkolótársuk, Ihász József emlékére alapították a díjat, amelyet minden évben egy ifjú tehetség támogatására ajánlanak fel.

Mint elhangzott, Lili a zenekar olyan tagja, akinek nagyon hamar felnőtté kellett válnia, de talpraesettsége, jelleme és kitartása átsegítette a nehéz időkön. Édesapja elvesztése után ő volt testvérei legfőbb támasza. A zirci intézetben töltött idő után végre újra családban élhetnek édesanyjukkal. Lili az általános iskolában is sokoldalúságát bizonyította, jó sportoló, kiváló tanuló volt. Kifejezetten a zene és a német nyelv területén je­leskedett. Kilencéves kora óta zenél, fuvolázik a Járdányi Pál Zeneiskolában. Az évek során többször nyert díjakat, szerzett ezüst-arany minősítést, kapott igazgatói dicséretet eredményes zenei munkásságáért.

A kézilabda-szurkolók ezúttal a fiatal zenészt, Mersics Lilit támogatták az Ihász József-emlékdíjjal Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A középiskolával, zenei pályájának folytatásaként, kinyílt számára a világ. Jelenleg a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola zeneművészeti tagozatán fuvola szakra jár, 10. osztályos. Talpraesettsége és céltudatossága segíti őt abban, hogy kiválóan megállja a helyét. Példamutató szorgalma, magatartása, erős, példaként állítható jelleme miatt a szurkolói csapat úgy érezte, hogy az idei Ihász József-emlékdíjat Mersics Lilinek adja.

A fiatal zenész hangszerét teljesen felújítják, valamint a szurkolói csoport segítségével régi, nagy vágyát teljesítve hozzájárulnak jogosítványának megszerzéséhez. Mind­ezek mellett kap fellépőruhát, négy belépőt a Győri Filharmonikusok, valamint a Győri Balett előadásaira. A szurkolói csoport a zeneiskolával közösen szeretné Lilit támogatni további tanulmányai során. A díjat a koncerten a szurkolói csoport képviseletében Ihászné Zoboki Éva adta át Mersics Lilinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában