Méltó helyszín a kultúrának

2019.03.25. 07:00

A küngösi épület teljes körű felújítása a távlati cél

Küngösért Alapítvány, a várpalotai Euro Consult Alapítvány és a Berhidai Római Katolikus Plébánia közös pályázatának eredményeként újulhatott meg a falu színházterme, amelyet csütörtökön avattak fel.

Leitner Vera

Baloghné Bóna Eszter projektmenedzser, Beke Zsolt plébános, Mürkli Istvánné alpolgármester, a Küngösért Alapítvány elnöke, Kontrát KárolyországgyűlésiképviselőésSzabóGergelypolgármesteregyütt adták át a megújult színháztermet Fotó: Penovác Károly

A közösségi térnek helyet adókultúrház 1987-ben épült, ugyancsak itt kapott helyet a posta, az önkormányzati hivatal, a teleház és a település könyvtára is.

– Közel hatszázan lakunk Küngösön, és mi is szeretünk művelődni,szórakozni,összejárni–mondta az ünnepélyes átadón SzabóGergely polgármester.

Szabó Gergely kiemelte, ezúttal a színházteret sikerült felújítani, de törekednek a továbbiakban a teljes épület korszerűsítésére.

A konzorciumban részt vevő EuroConsult Alapítványt képviselő, a projektet menedzselő Baloghné Bóna Eszter elmondta, a sokrétű, 2018 januárjától három éven át tartó, a helyi lakosok életminőségét javító pályázat keretében sport- és egészségnapokat szerveznek, lelki segélyt vagy jogi tanácsot nyújtanak, nemrég pedig ennek révén újulhatott meg a színházterem is.

Baloghné Bóna Eszter projektmenedzser, Beke Zsolt plébános, Mürkli Istvánné alpolgármester, a Küngösért Alapítvány elnöke, Kontrát KárolyországgyűlésiképviselőésSzabóGergelypolgármesteregyütt adták át a megújult színháztermet Fotó: Penovác Károly

– Biztos vagyok abban, hogy ezt a gyönyörű színháztermet meg fogják tölteni élettel, programokkal. Ez egy élő, erős közösség, mely megérdemli, hogy méltó helyen tudja megünnepelni, megélni közösségi alkalmait – mondta az átadást megelőzően Kontrát Károly országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium államtitkára. Ezt követően Mürkli Istvánné alpolgármesterrel, a Küngösért Alapítvány elnökével közösen adta át a színháztermet, amelyet Beke Zsolt esperes plébános és Dusicza Ferenc tiszteletes szentelt fel, illetve áldott meg. Az eseményen a székesfehérvári Hermann László Kamara­zenekar, a Victoria Art & Sport Egyesület és a Kéknefelejcs Néptánccsoport fellépői működtek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában