Jól vették az akadályt

2019.04.02. 20:00

Ági és Ákos a szakma sztárjaivá válhatnak

A fővárosi Szakma Sztár versenyen Hoffmann Ágnes, az Asbóth Sándor Szakgimnázium 2/14. A kozmetikustanulója második helyezést ért el, Kulcsár Ákos, a Táncsics Mihály Szakgimnázium 11. A festő-mázoló-tapétázó osztályának tanulója negyedik lett. Mindketten mentesülnek a szakmai vizsga alól.

Tóth B. Zsuzsa

Hoffmann Virág másodikként végzett a versenyen

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Szakma Sztár verseny döntőjében a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulója, a Tapolcán élő Hoffmann Ágnes második lett. Ági több fordulót teljesített sikerrel, elméleti és gyakorlati tudását egyaránt bizonyítania kellett a szép eredményhez.

Hoffmann Ágnes másodikként végzett a versenyen Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az utóbbi hónapokban reggeltől estig készült, tanult a versenyre. Badacsonytomaji gyakorlati helyén e célból is sokat dolgozott, valamint az iskolában célzottan a versenyre készítették fel, hiszen az intézmény tanulóinak szinte minden évben sikerül érmet szerezniük. A januári írásbeli fordulóról tizenkét versenyző mehetett a szóbeli versenyre, majd a döntőn már gyakorlati feladatok vártak rájuk.

A döntőben test-, tisztító- és ránckezelést kellett végeznie, alkalmi és fantáziasminket készített, ezekhez maga vihetett modellt. A fiatal kozmetikus most készülhet az Eb-re, vb-re, de egyelőre pihen, és a közeljövőben szeretne alkalmazottként elhelyezkedni, majd amint módja lesz rá, saját kozmetikát nyitna.

Kulcsár Ákos Zalahalápon él, az iskolát elkezdve még technikusnak készült, építészeti alapismeretekből érettségizett. Elkezdte a technikumot, de később váltott a festő szakra. A szobafestő szakmát mostanra egyre jobban megszerette, tervezi, hogy a kőművesszakmát szintén elsajátítja, és az sem kizárt, hogy magasépítő-technikusnak is tanul később.

Kulcsár Ákos elégedett a negyedik hellyel Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A versenyre készülve nem okozott gondot számára az írásbeli, a váci elődöntőn tapétázott, festett díszlécet ragasztott. Ott szorította az idő és sokat számított számított az elvégzett munka szépsége. Onnan nyolcan kerültek a döntőbe, ahol már sokan figyelték a vizsgát, de Ákost ez nem zavarta, ő csak a munkára figyelt. Absztrakt képet kellett felnagyítva festenie, ahhoz festéket kevernie. A választott feladata díszlécragasztás, tapétázás és egy képmunka volt aranyozással, lakkozással.

Tapolcai telephelyen, helyi vállalkozónál van gyakorlaton, úgy érzi, ez is sokat számított, hogy elérje a negyedik helyet a versenyen. Nehézséget egyedül a felkészülési idő rövidsége okozott számára, egy ponttal maradt le a dobogóról, de nem szomorú emiatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában