eseménydús éjszakája volt

2019.04.30. 16:09

Ivott, ütközött, szitkozódott és verekedett egy 65 éves nő Pápán

A Pápai Járási Ügyészség ittas vezetés és becsületsértés vétsége, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 65 éves, Zala megyei nővel szemben, aki azon túl, hogy ittasan ült a volán mögé és a vele szemben intézkedő rendőröket szidalmazta, a vérvétel során is agresszíven viselkedett.

Fotó: police.hu

A vádirat szerint az elkövető 2018 júliusában, este nyolc óra körül Pápán ittasan ült a gépkocsijába, s indulása közben, hátramenetben egy kisteherautónak ütközött, majd továbbindult. A kisteherautó tulajdonosa mindezt látva, felszólította a nőt, hogy álljon meg, aki több méter megtétele után ennek eleget is tett. A járművekben anyagi kár nem keletkezett, a tehergépkocsi tulajdonosa azonban értesítette a rendőrséget.

A helyszínre érkező rendőrök az elkövetőt igazoltatták, s miután az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, vérminta vétele érdekében a helyi kórházba vitték. A vádlott a három, vele szemben intézkedő rendőrt az eljárásuk során trágár módon szidalmazta, a becsület csorbítására alkalmas jelzőkkel illette őket.

A nő ezek után a kórház sürgősségi osztályán is agresszíven viselkedett, durva, becsmérlő kijelentéseket tett, majd amikor a rendelőben a vizsgálóágyra ültették, és az orvos odalépett hozzá, őt térden rúgta. Az orvos a vádlott ismételt rúgása elől sikeresen kitért, miként a tőle vért venni szándékozó szakápoló is, akit a nő tenyérrel arcon akart ütni.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában