diákok

2019.04.05. 07:00

Zsebbe vágó tudás: Játékos formában tanultak a pénzügyi kultúráról

Játékos formában ismerkedhettek meg a pénzügyi kultúra alapjaival általános iskolások a napokban. A Deák-iskola tornatermében tartott rendezvényen szórakozási lehetőségek mellett oldhattak meg ismeretterjesztő kvízt és mérhették össze tudásukat csapatversenyben a diákok.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Az országjáró OK-road­show-t az OTP Bank Fáy András Alapítványa szervezi azzal a céllal, hogy népszerűsítse az általános iskolások között a pénzügyi kultúrát, mondta el lapunk érdeklődésére Czeglédi Zsanett, az északnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program alapítványi projektvezetője. Kiemelte, minden roadshow-n egy pénzügyi témával – zsebpénzkezelés, családi költségvetés, vagy hogyan működik egy vállalkozás – ismerkedtek meg játékos formában a diákok, a veszprémi rendezvényen a pénzügyi adatkezelés témáját járták körbe szórakoztató formában.

Porga Gyula veszprémi polgármester köszöntőjében kiemelte, a rendezvény révén a játékok mellett olyan információkhoz jutnak a részt vevő tanulók, amelyeket később hasznosítani tudnak.

A program végén neves zenészek – köztük Pápai Joci – szórakoztatták a tanulókat Fotó: Pesthy Márton

A szervezők az ismeretterjesztés mellett az élményszerzést szolgáló modern eszközökről is gondoskodtak, így a gyerekek például szimulátorokat próbálhattak ki virtuálisvalóság-szemüveggel, játékkonzolon játszhattak. A program végén neves zenészek, Pápai Joci, LL Junior és Horváth Tamás szórakoztatta a tanulókat. A rendezvényre a házigazda Deák-iskola tanulói mellett további kilenc veszprémi általános iskolából érkeztek tanulók, összesen több mint ötszáz diák vett részt a programokon.

Az országos roadshow-n részt vevő iskolák háromtagú csapattal szerepelhetnek április közepén a régiós győri vetélkedőn, ahonnan a legjobban teljesítők az országos döntőbe kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában