az esőtől függ

2019.05.15. 11:00

Az aszfaltozás következik a pápai Korvin utcában

Ha az időjárás is engedi, szerdán megkezdődhet a Korvin utca aszfaltozása.

Polgár Tibor

A Fő tér és a Bástya utca között a Korvin utca mindkét oldalán elkészült a járda, a korábbi útburkolatot felmarták, a beton útalapot felülvizsgálták és kijavították, így amennyiben nem esik le jelentős mennyiségű csapadék, a napokban következhet az aszfaltozás – tájékoztatott Vörös László, a kivitelezést végző cég vezérigazgatója.

– Az aszfaltozás a Fő tér és a Bástya utca közötti szakaszt érinti. A két réteg aszfaltburkolatból most az alsót, a kötőréteget húzzuk be, szerdára tervezzük a munkakezdést. Ez a munkafolyamat várhatóan két napig tart. Ha az eső nem teszi lehetővé az aszfaltozást, akkor tolódik a munka – jegyezte meg a cégvezető. Ezt követően elvégzik a fedlapok szintre emelését, majd várhatóan tíz nap múlva kapja meg az utcaszakasz a felső, kopórétegaszfaltot.

A munkavégzés a gyalogosok közlekedését nem akadályozza, de gépjárművel tilos lesz behajtani a Korvin utca ezen szakaszára, amit szigorúan betartatnak a járművekkel. A kivitelező tapasztalatai szerint eddig sokan semmibe vették a behajtást mindkét irányból tiltó táblák utasítását, ezzel pedig akadályozták a munkavégzést, balesetveszélyt okoztak, valamint több, már megépített útpályaelemet megrongáltak.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a legutóbbi helyszínbejáráson előretekintve elárulta, amint elkészültek az aszfaltozási munkák és a Korvin utca alkalmas lesz a közlekedésre, megnyitják a járható szakaszt a forgalom előtt. Azonban az említett övezet ettől még munkaterület marad, és korlátozásokkal lehet majd használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában