tudományos teljesítményéért

2019.05.09. 10:45

Csernicskó István nyelvészt Arany János-díjjal jutalmazták

Kiemelkedő tudományos teljesítményéért Arany János-díjat vehetett át Csernicskó István, a Pannon Egyetem Többnyelvűségi Nyelvtudományi Doktori Iskola professzora a napokban.

hv

Csernicskó István Arany János-díjat vehetett át Fotó: Hodinka Intézet

A Magyar Tudományos Akadémia a külhoni magyar tudósok munkájának jutalmazására, elismerésére alapította az Arany János-díjat és Arany János-érmet. Az elismeréseket az MTA éves májusi közgyűlésén adja át az Akadémia elnöke. Idén a Budapesten tartott 191. Közgyűlése keretében kaphatták meg az idei díjazottak az elismeréseket Lovász Lászlótól, az MTA elnökétől.

Csernicskó István Arany János-díjat vehetett át Fotó: Hodinka Intézet

A Kiemelkedő Tudományos Teljesítmény kategóriában idén az egyik Arany János-díj Kárpátaljára került: Csernicskó István nyelvész, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hodinka Antal Nyelvészeti Kutatóközpontjának vezetője, a Kárpátaljai Magyar Akadémiai Tanács alelnöke, valamint a Pannon Egyetem Többnyelvűségi Nyelvtudományi Doktori Iskola professzora kapta az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában