Ugrálóvár, kalózok

2019.05.27. 07:00

Humanoid robotot is kipróbálhattak a pápai gyereknapon

A kellemes időben több mint ezer fő kereste fel a városi gyereknapi rendezvényt, melynek az Erzsébet liget, illetve a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépülete adott otthont.

Polgár Bettina

A gyerekek gólyalábas kalózokkal is játszhattak Fotó: Polgár Bettina

A ligetben minden program a gyermekek kikapcsolódását szolgálta. A legkisebbeket baba­játszótér várta, a nagyobbak pedig kipróbálhatták többek között a lovaglást és a mocorgó játékparkot, emellett népi játékok, pedálos autók, arcfestés, légvár, rodeóbika, illetve a Bakonyalja Népművészeti és Kézműves Egyesület közreműködésével kézműves bütykölde is gazdagította a kínálatot.

A gyermekekre gólyalábas kalózok, illetve társas- és partijátékok is vártak, emellett nem hiányozhattak a színpadi programok sem. A Tündérkert dalo­lót követően a Hahó Együttes gondoskodott a kikapcsolódásról, majd a Black Bunny Rock and Roll Club műsorának tapsolhatott a közönség.

Müller Orsolya, a rendezvényt szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ munkatársa kiemelte, idén népszerű újdonságnak számított az ifjú mérnökök játszótere. – A Nemzeti Művelődési Intézet részéről is érkezett egy humanoid robot az eseményre, amit kipróbálhattak a gyerekek a színházépület földszinti előterében – tette hozzá.

A gyerekek gólyalábas kalózokkal is játszhattak Fotó: Polgár Bettina

A JMSZK munkatársa megjegyezte, az újdonságok mellett igyekeztek ragaszkodni a hagyományokhoz, és a régi, bevált programelemeket is felsorakoztatták ezen a napon, ilyenek voltak például a kreatív játékok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában