köztünk élő hősök

2019.05.09. 17:30

Tóta Tamás lett „Az év veszprémi mentőse”

Nem számítottam a díjra, a dolgomat végzem. Ha a továbbiakban is igényt tartanak a munkámra, szívesen teszem, ezt mondta Tóta Tamás, a veszprémi mentőállomás vezetője, akinek Porga Gyula, Veszprém polgármestere a közgyűlés döntése alapján, Az év veszprémi mentőse díjat adományozta csütörtökön, a mentőállomásnál. A díjazott aznap vonult nyugdíjba.

Kovács Erika

Porga Gyula polgármester adta át Tóta Tamásnak Az év mentőse kitüntetést.

Fotó: Balogh Ákos

Nátrán Albin vezető mentőtiszt köszöntője után büszkén beszélt Porga Gyula polgármester a szépülő, megújuló Veszprémről, az európai kulturális főváros 2023 cím elnyeréséről, de – ahogy fogalmazott – mindez semmit nem érne, ha a veszprémiek nem éreznék magukat biztonságban. -Azért tudjuk ezeket a látványos sikereket elérni, mert a megyeszékhelyen a biztonságunk rendben van. A város számára fontos, hogy elismerje a kiemelkedő munkát végző rendőrt, tűzoltót, mentőst, hangsúlyozta. Üdvözölte, hogy a díjakat kiszámítható, stabil, biztonságos környezetben végzett munkáért ítélhetik oda.

Példaértékű munkája iránymutatás a fiatal mentődolgozók előtt
Fotó: Balogh Ákos

Tóta Tamás díjazottról elhangzott, 30 évesen, 1985-ben szegődött az Országos Mentőszolgálathoz. Megszerezte a mentőápolói szakképesítést, majd a mentőtiszti főiskolán 1993-ban szerzett oklevelet. Ezután Veszprémben kivonuló mentőtiszti, és szolgálatirányító feladatokat látott el. A légi mentésnél is aktívan dolgozott. Kivette részét az újonc mentődolgozók képzéséből, a mentő- szakápolók oktatásából. A Magyar Vöröskereszt aktív tagja, kapcsolatban áll a megyei szervezettel.

Porga Gyula polgármester adta át Tóta Tamásnak Az év mentőse kitüntetést
Fotó: Balogh Ákos

Az országos elsősegély versenyek zsűrijének tagja, a gépjárművezetők egészségügyi vizsgáztatását is folyamatosan végezte. 2005 és 2010 között a várpalotai, majd 2010 óta a veszprémi Mentőállomás állomásvezetője. Példaértékű munkája iránymutatás a ma kezdő, fiatal mentődolgozók előtt. Veszprém közgyűlése a betegellátásért végzett kiemelkedő, példaértékű munkájáért Tóta Tamás részére „Az év veszprémi mentőse” díjat adományozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában