ismeretterjesztés és szórakozás

2019.06.27. 14:00

Félszáz önkéntes a Máltai Szeretetszolgálat pápai táborában

Ifjúsági önkéntes tábort indított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, melynek központi helyszínként az Esterházy-kastély adott otthont. Az ingyenes táborban ötven helyi általános és középiskolák diák vesz részt.

Polgár Bettina

A diákok az elsősegélynyújtás és az újraélesztés gyakorlati tudnivalóit is elsajátíthatták

Fotó: Polgár Bettina

Pintér-Papp Esztertől, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pápai csoportjának vezetőjétől megtudtuk, régiónként két csoport kapott lehetőséget arra, hogy tábort szervezzen. Kifejtette, a tábor célja – amellett, hogy a lehető legtöbb élményt biztosítsa a résztvevőknek – az önkéntességgel való ismerkedés, a szeretetszolgálat tevékenységének bemutatása.

– Az előző évi táborunk résztvevőiből alakult ifjúsági csoport tagjai idén már ifjúsági segítőként vesznek részt a táborban – tette hozzá Pintér-Papp Eszter. Megtudtuk tőle, a programsorozaton több helyi oktatási intézmény képviseltette magát, és zömében 13–14 éves diákok éltek a lehetőséggel.

A diákok az elsősegélynyújtás és az újraélesztés gyakorlati tudnivalóit is elsajátíthatták
Fotó: Polgár Bettina

A tábor ismerkedéssel és az önkéntességhez kapcsolódó tevékenységi körök bemutatásával indult, majd másnap elméleti és gyakorlati elsősegély-, illetve újraélesztés-képzésen vehettek részt a fiatalok. Szerdán az önkéntességet bemutató előadások, feladatok és kastélybéli programok kaptak szerepet, majd Áldozó Tamás, Pápa polgármestere látogatott el a táborozókhoz.

Ma Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes tart előadást az internet veszélyeiről a fiataloknak, emellett városnéző séta színesíti a programot. A zárónapon pedig a Pápai Rendőrkapitányság szórólapjainak kiosztása mellett búcsúdélutánt szerveznek a táborozó diákoknak.

Pintér-Papp Eszter kiemelte, a tábor programjainak összeállításánál fontos szempont volt, hogy az ismeretterjesztés mellett a szórakozásra is lehetőséget biztosítsanak. Rámutatott, az utánpótlás nem egyszerű, ezért a táborral is szeretnék felkelteni a fiatalok érdeklődését az önkéntesség iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában