"Fontos, hogy megértsük egymást"

2019.06.03. 20:00

Jogásznap Veszprémben: fókuszban a büntetőeljárási törvény

Reméljük, hogy egyre többen értenek minket, és az a legfontosabb, hogy mi egymást megértjük, fogalmazott Kovácsfiné Nagy Judit, a Magyar Jogász Egylet (MJE) Veszprém Megyei Szervezetének elnöke a Veszprémi Törvényszéken az Eötvös Károly Jogásznapon, amit a szervezet és a Veszprémi Törvényszék szervezett a minap.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Kiemelt feladatának tekinti az MJE, hogy a felmerülő problémákat minél szélesebb körben tárja a jogalkalmazók elé – hangsúlyozta Kovácsfiné Nagy Judit. A megyei szervezet elnöke köszöntőjében egyebek mellett részletezte a 2010 óta megújult jogrendszert, amely – mint közölte – nagy kihívás elé állította a szakterület képviselőit.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A köszöntő után Czine Ágnes alkotmánybíró, egyetemi docens, az MJE elnökségi tagja az új büntetőeljárási törvény alkotmányjogi kihívásait, a pótmagánvádat, illetve a büntetőeljárás legfőbb jellemzőit helyezte középpontba.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Borbély Zoltán ügyvéd, az MJE bizottsági elnöke a bűnügyi tájékoztatásról beszélt sajtójogi tekintetben, Sárközy Tamás egyetemi tanár, az MJE elnöke pedig a „Vállalatcsoport a Polgári törvénykönyvben, a magyar konszernjog aktuális kérdései” című előadásában szintén sok érdekességet, újdonságot elemzett.

Némethné Szent-Gály Edit, a törvényszék elnöke zárszóval köszöntötte a rendezvényt, illetve a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában