kecses vonalvezetés

2019.07.16. 16:27

Emlékpadot avattak a bölcs zirci esztéta tiszteletére

Barátai és tisztelői padot állítottak a városban közismert és köztiszteletnek örvendő Jáger Ida emlékére.

Müller Anikó Hanga

A különleges Ida-pad Jáger Ida emlékét idézi és őrzi, a képen Benczik Adrienn és Rottenbücher Antal

Fotó: Müller Anikó Hanga

A filozófiai tudományok kandidátusa, a bölcs esztéta, térségünk egyik legnagyobb gondolkodója négy éve hunyt el.

– Az ötlet onnan indult, hogy Jáger Ida hagyatékának gondozója rám bízott egy pénzösszeget, mivel barátság fűzött hozzá, úgy gondolván, költsük azt egy általam ítélt olyan dologra, mely érték a város számára. Azt gondoltam, egy igényes, szép kivitelű pad hasznos lehet a lakosság számára is és emléket állítunk vele Idának. Ez a pénz egy sima padra lett volna elegendő, szűkösen. Akkor még önkormányzati képviselő voltam, több társammal kipótoltuk az összeget, így egy különleges, egyedi kovácsoltvas pihenőpadot tudtunk felállítani, mondta el Benczik Adrienn, az ügy fő mozgatója.

A különleges Ida-pad Jáger Ida emlékét idézi és őrzi, a képen Benczik Adrienn és Rottenbücher Antal Fotó: Müller Anikó Hanga

A padot Rottenbücher Antal készítette, aki szereti a szép, különleges tárgyakat, ezt is nagy örömmel alkotta meg. Szakmája autószerelő, a kovácsmesterség fortélyait hobbiként, édesapjától leste el. Családjuk ősi zirci família. Az árnyas hársfa alatt elhelyezett kecses vonalvezetésű padot sötétedéskor egy kis lámpabúra világítja meg, fölé pedig egy esernyő borul, az egész olyan „Idás”.

Benczik Adrienn kiemelte, jó lenne, ha a példát többen követnék, magánszemélyek, civil szervezetek és létrejöhetne egy pad-park, melynek az lenne az érdekessége, hogy az egyedi darabok az egyéniségét tükröznék annak, akinek emlékét őrzik. A város elismert mesteremberei közül többen hozzájárultak önzetlen munkájukkal az emlékhely kialakításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában