Emelkedik a szolgáltatás színvonala

2019.07.03. 18:04

Modern vonatokkal utazhatunk Veszprémből Győrbe

A korábbinál modernebb motorvonatok álltak forgalomba a megyeszékhelyet Győrrel összekötő vonalon.

Marton Attila

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Jenbacher elnevezésű motorvonatok június közepétől teljesítenek szolgálatot a Veszprém–Győr vasútvonalon. A MÁV a járművektől azt várja, hogy emelkedik a szolgáltatási színvonal és az utasok elégedettsége is. A két motorvonatot a Veszprém–Győr viszonylat mellett a Győr–Pápa–Celldömölk vonalon is használják. A korszerű jármű Győrből délután indul Veszprémbe, és kora este indul vissza Győrbe.

A korszerű jármű Győrből délután indul Veszprémbe, és kora este vissza Győrbe Fotó: Penovác Károly/Napló

Porga Gyula polgármester felidézte, az első nagy eredmény az volt, hogy sikerült megmenteni a vasútvonalat a bezárástól. Hozzátette, a következő fontos mozzanat a 2017-es együttműködés volt, amikor a Bakonyvasút Szövetség kezdeményezésére a veszprémi és a zirci önkormányzat képviselő-testülete is határozatban támogatta a Győr–Veszprém vasútvonal mielőbbi, a kor követelményei­nek megfelelő járműcseréjét. Ezt a célt a Jenbacher vonatok forgalomba állításával sikerült elérni, szögezte le.

Porga Gyula polgármester megjegyezte azt is, a város kiemelt célja, hogy 2023-ra – amikor Veszprém Európa kulturális fővárosa lesz – a település megközelítését tovább javítsák. Brányi Mária alpolgármester méltatta a Bakonyvasút Szövetség munkáját, kiemelve, hogy a Cuha-völgyi vasút mentén kirándulóhelyek kialakításában és vendégház működtetésében is részt vesz, amellyel az a céljuk, hogy a vasúti közlekedés mellett a nyomvonal mentén szolgáltatások jelenjenek meg.

Az 1990-es évek elején gyártott és azóta felújított Jenbacher motorvonat 120 kilométer/órás sebességre képes, két 49 méter hosszú kocsiból álló szerelvényben kocsinként 72 ülőhelyen foglalhatnak helyet az utasok. A dízel motorvonatok a MÁV-Start és a GYSEV közti kölcsönös járműhasználati megállapodás részeként közlekednek majd, közölte korábban a vasúttársaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában