veszélyeztette a kisfiú erkölcsi fejlődését

2019.08.30. 15:54

Saját gyerekét kérte az anya, hogy segítsen neki lopni

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és lopás miatt az anya ellen, aki 11 éves gyermekét kérte segítségül, hogy illatszereket lophasson egy veszprémi drogériából – közölte Kulmanné Cs. Varga Edit főügyészségi ügyész.

Kovács Erika

A 45 éves anya februárban, egy veszprémi illatszerboltban elhatározta, ellopja a kiszemelt árucikkeket. Ezt elmondta a vele lévő 11 éves kisfiának, akit arra kért, amíg elrejti a tárgyakat, figyeljen, és jelezze, ha jön valaki. A kérésnek a gyermek eleget is tett, így az anya közel 80 ezer forint értékű illatszert és más kozmetikai cikket tett a táskájába, ezután fizetés nélkül távoztak az üzletből, de aztán lebuktak.

Az anya gyermeke erkölcsi fejlődését veszélyeztette azzal, hogy bűncselekményre kérte, a kisfiú életkora miatt nem büntethető a lopásban való közreműködéséért.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában