sajtótájékoztató veszprémben

2019.09.19. 21:00

Gurmai Zita: Nagyobb önállóságot a lakosságnak!

Nagyobb ön­állóságot a veszprémieknek a döntésekben! címmel tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön.

Juhász-Léhi István

Csaknem egymilliárdot szánnak a veszprémi városháza energetikai megújítására Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly/Napló

Gurmai Zita (Magyar Szocialista Párt) országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy „az Európa Unió által biztosított forrásokat ne a Fidesz kénye-kedve szerint osszák el, hanem a szükség és a helyi emberek döntése alapján”. Szerinte itt van már az ideje annak, hogy a magyar önkormányzatok közvetlenül az Európa Parlamentnél pályázhassanak fejlesztési forrásokat.

Elmondta: Veszprémben Katanics Sándor és Mihályi Balázs azt fogja szemmel tartani, hogy miként fordíthatók az elnyert források a mindennapi élet jobbítására.

Katanics Sándor, a veszprémi ellenzéki összefogás (DK–­Jobbik–LMP–MSZP–Mo­mentum–Párbeszéd) pol­gár­mesterjelöltje elmondta, a kiemelt fejlesztések mellett ők sürgetőnek tartják a veszprémiek lakhatási, szociális, közlekedési és parkolási gondjainak megoldását.

Mihályi Balázs képviselőjelölt kijelentette: az ígéretek helyett megoldásokat fog keresni. Így például a parkolási problémák megoldására és az új zöldfelületekért, ugyanakkor a képviselői keretét a körzet problémáinak megoldására fordítaná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában