"Van remény a továbblépésre"

2019.09.02. 17:30

Hajléktalanokat vendégelt meg az új veszprémi érsek

Udvardy György veszprémi érsek szombati beiktatása napjának második felében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi intézményébe, a Befogadás Háza Nappali Centrumába látogatott el, ahol fedél nélkül élőket vendégelt meg.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Miután György érsek hivatalba lépett, azonnal munkába állt és a Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza Nappali Centrumába sietett, ahol veszprémi szegény sorúakat, hajléktalanokat látott vendégül.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

- Ez egy ünnepi pillanat számunkra. Az, hogy az egyházmegye nagyon fontos tevékenységét, a sorsközösség-vállalást és az osztozás élményét is megtudjuk osztani. Ezért szerettem volna találkozni önökkel – fogalmazott az érsek.

Elmondta, az egyházról sokféleképpen gondolkodnak, sokszor csak a ragyogó templomokat emlegetik, néha az iskolákat, és talán időnként felmerül az is, hogy az egyház és munkatársai hány területen nyújtanak napi segítséget.

Ez az intézmény, a Máltai Szeretetszolgálat is ilyen: nem jelent feltétlenül megoldást, de segít abban, hogy tovább lehessen lépni. Az is tapasztalat, hogy amikor az ember nehéz helyzetben, bajban van, akkor nem feltétlenül az anyagi körülmények jelentik a nehézséget, hanem a magány, és ami ettől még nehezebb, amikor a reménye vész el.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Máltai Szeretetszolgálat és az egyház karitatív tevékenysége, ha nem is tud mindent megoldani, de legalább a már említett reményt életben akarja tartani, hangzott el. Akár anyagi eszközök juttatásával, de legfőképpen úgy, hogy egy olyan teret biztosít, ahol egymással lehet találkozni, egymásban lehet a lelket erősíteni azért, hogy van remény a továbblépésre.

- Ezt a reményt szeretném erősíteni. Most itt, de az egyházmegye több pontján is – tette hozzá Udvardy György érsek, majd együtt imádkozott a hajléktalanokkal, és étellel vendégelte meg a szegény sorsúakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában