az országos fődíjért indulhatnak

2019.09.03. 16:00

Paloznak lett a régió legvirágosabb községe

A Virágos Magyarország verseny újabb regionális helyezettjeit hirdették ki augusztus utolsó napjaiban.

Felnőttek és gyermekek együtt játszanak, beszélgetnek a gazdagon felszerelt, paloznaki játszótéren

Fotó: Kovács Erika /Napló

Idén először már nem csak egy országos díjátadón értékelik a Virágos Magyarország versenyben részt vevő településeket, hanem első körben területi szinten mérkőzhetnek meg a városok és falvak – írja honlapján a Magyar Turisztikai Ügynökség. A megmérettetés kétlépcsőssé vált, ennek köszönhetően nagyobb esélyt kaptak a díjak elnyerésére mindazok a kistelepülések is, akik korábban nem részesültek díjazásban.

Augusztus 30-án Tatabányán a Bányász Napok keretében derült ki, hogy a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyéket magában foglaló régió területi versenyén mely városokat, településeket díjazták.

Székesfehérvár lett a legvirágosabb város, míg a községek között Paloznak lett az első helyezett.

A 2. helyezettnek járó területi Arany Rózsa díjat Súr kapta. A Virágos Önkormányzatért különdíjat a Belügyminisztérium jóvoltából a városok között Tatabánya, míg a falvak között Pákozd nyerte el.

Az egyes régiók nyerteseit a területi díjátadókon hirdetik ki, végül pedig a nyertes települések közül választják ki a fődíjasokat, amelyeket 2019. október elején jelentenek be Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában