iskola

2019.10.31. 11:00

A régi időket idézték a jubileumi osztálytalálkozón Csetényben

Bensőséges jubileumi osztálytalálkozóra hívta társait a Márvány bisztróba Mavizer István.

Müller Anikó Hanga

A jubileumi találkozón részt vett a két egykori osztályfőnök, balról az első sorban Havasi Dezső és Farkas Józsefné

Forrás: Müller Anikó Hanga

Az egykori kisdiákok 1969-ben ballagtak el az általános iskolából. Ők még a régi épületbe jártak, az új iskola 1974-ben épült. A találkozót az A és B osztály együtt szervezte, Sinkáné Kovács Júlia és Tóth Imre közreműködésével. Ötvenhatan végeztek, ma negyvenen élnek, közülük harminc ketten voltak jelen.

Nagy örömükre elfogadta meghívásukat két osztályfőnökük, Farkas Józsefné Békefi Aranka és Havasi Dezső. Aranka pályakezdőként került a faluba, képesítés nélküli tanárként, tizennyolc évesen. Megkapta az akkor nyolcadikba lépő osztályt, mindössze négy évvel volt idősebb diákjainál. Meghatározó volt számára az itt eltöltött néhány év, mert ekkor dőlt el végleges pályaválasztása. Boldogan emlékezett vissza osztályára, az együtt töltött időszakra.

Mavizer István üdvözlő gondolatai után felolvasták elhunyt osztálytársaik nevét, közben Zorán Kell ott fenn egy ország dala szólt. Balogh Krisztofer csetényi fiú a Honfoglalás című dalt énekelte, miközben gyertyát gyújtottak, majd egy perces csenddel tisztelegtek elhunyt osztálytársaik emléke előtt. Ezt rendhagyó osztályfőnöki óra követte, kezdve a hetesek jelentésével. Először az osztályfőnökök, majd a résztvevők beszéltek magukról, életükről, majd meglepetésként a helyi zEnergia zenekar muzsikált. Az előadott dalok mindegyike kapcsolódott a program hangulatához, a régi időket idézték.

A jubileumi találkozón részt vett a két egykori osztályfőnök, balról az első sorban Havasi Dezső és Farkas Józsefné
Fotó: Müller Anikó Hanga

Az est vacsorával és késő estébe nyúló beszélgetéssel zárult. Az egykori diákok nevetve emlékeztek a csintalanságokra, főleg a fiúk, felidézték azokat az időket, amikor másodikos korukban összevonva tanultak ötvenhatan egy osztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában