adomány berlinből

2019.10.04. 07:00

Ágyneműt kapott a tapolcai kórház

A berlini International Police Association (IPA) szervezet újabb adományt küldött a tapolcai kórháznak. Ezúttal ágyneműkkel gazdagodott az intézmény.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai kórház bővítése a bevétel emelkedését eredményezhetné

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Már tavaly is segítette ilyen módon a kórházat a szervezet, amelynek képviselői akkor kérdezték, hogy mire lenne még szükség. Kiderült, hogy ágyneműből sosincs elég, így sikerült mostanra több mint két tonna ágyneműt szerezni, valamint a fuvarral a helyi rendőrkapitányságnak tizennégy íróasztalt küldtek. Szipőcs István, a kórház főorvosa gondoskodott arról, hogy a szállítmány hazakerüljön – tudtuk meg az adomány koor­dinátorától, Sándor László IPA-tagtól.

– A németországi IPA-szervezetek szívesen segítenek a jövőben is akár a rendőrségnek, más intézményeknek vagy a kórháznak, ha kell még valami. A közeljövőben Mönchengladbachból érkezik egy újabb szállítmány a kórháznak. Eddig szekrények, ágyak gyűltek össze, amint egy szállítmányra való lesz az adomány mennyisége, el lehet hozni – mondta Sándor László.

Hozzátette, hogy egy banktól szintén kap segítséget a tapolcai rendőrkapitányság, de a jó állapotú irodabútorok akár hivatalokba is kerülhetnek.

Hazánkból egyedül Sándor László kapott meghívást a hamburgi IPA-szervezet által rendezendő 50. polizei-show-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában