érvényes és eredményes volt a választás

2019.10.22. 17:30

Átvették megbízólevelüket a veszprémi képviselők

Átvették megbízólevelüket a közgyűlés tagjai kedden a városházán.

Marton Attila

20191022 Veszprém Városháza Kossuth terem Átveszik megbízóleveleiket a megválasztott képviselők Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A megbízóleveleket Kovács Gergely, a helyi választási bizottság elnöke adta át a polgármesternek és a képviselőknek. Az elnök elmondta, az önkormányzati választás érvényes és eredményes volt. A városháza Kossuth-termében tartott eseményen a kormánypárti jelöltek közül Porga Gyula polgármester, Brányi Mária, Hegedűs Barbara, Stigelmaier Józsefné, Bázsa Botond, Csik Richárd, Halmay Gábor, Kovács Áron, Pálinkás Roland és Strenner Zoltán képviselők vették át megbízólevelüket. A kormánypártok kompenzációs listájáról bekerült Czaun János visszalépett, a helyére Sótonyi Mónikát jelöli a Fidesz-KDNP.

A hatpárti (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) ellenzék részéről Katanics Sándor, Guzslován Gábor, Benczik Gabriella, Kovács Rajmund, Gerstmár Ferenc, Hartmann Ferenc és Zakar Csaba vette át megbízólevelét.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a választópolgárok Porga Gyulát (Fidesz-KDNP) választották polgármesternek, míg a tizenkét egyéni választókerület közül nyolcban a Fidesz-KDNP jelöltje, négy körzetben a hatpárti ellenzéki összefogás képviselőjelöltje győzött az önkormányzati választáson. A kompenzációs listáról három közgyűlési helyet nyert el az ellenzéki összefogás, kettőt a kormánypártok. A képviselők a jövő csütörtöki közgyűlés alakuló ülésén teszik le esküjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában